Nyheder

Lemvig blev hægtet af

Lemvig Basket har været den store overraskelse i Mellemspillet, hvor to sejre mod Stevnsgade Basketball bragte dem i spil til en plads i semifinalerne.

Men lørdag løb vestjyderne tør for muligheder, da SISU vandt 76-100 i en kamp, hvor ingen af holdene virkede særligt interesseret i at spille forsvar, og SISU i sidste halvdel af kampen var mest effektive i angrebet.

Første halvdel af kampen var præget af stor jævnbyrdighed, og holdene skiftedes til at score. Det var nu ikke så svært, for der var åbent hus i forsvaret i begge ender. Hos SISU var det især Josephine Haabegaard, som godt i gang, og det skulle vise sig at blive en rigtig god kamp for hende. Med 21 point i kampen blev hun en joker, som Lemvig havde svært ved at lukke ned for.

Begge hold får dog flere spillere i gang offensivt allerede tidligt i kampen, og midt i perioden er stillingen 11-12. Det manglende forsvar betyder, at de fleste stops kommer af turnovers og også dem fordeler holdene meget ligeligt mellem sig, og derfor er det ikke uventet at stillingen stadig er lige med 20-19 sidst i perioden. Kun en 3er af Freja Christensen sørger for, at SISU kan slutte første periode med en føring på 22-25.

SISU starter også anden periode med mest energi og holder i første omgang fast i en føring, som efter tre minutter er på 28-32. Lemvig kommer dog bedre med igen, og en 3er fra Aniese Palmore bringer værterne foran med 35-34 midt i perioden.  Herefter udveksler holdene point, men med Lemvig en anelse foran. Med små to minutter tilbage sørger Natalee Faupel for at udbygge føringen til 46-39 for Lemvig, og hjemmeholdet viser fint overskud. I en rodet slutning på perioden kan SISU dog lukke afstanden ned til 48-45 ved halvleg.

Efter pausen er det SISU, som kommer bedst i gang. Josephine Haabegaard giver igen problemer for Lemvig med 4 hurtige point og så er SISU foran 48-49. Herfra sætter SISU sig mere og mere på kampen, og ikke mindst Chelsea Jennings spiller meget målrettet og scorer 17 af sine 23 point i anden halvleg. Lemvig tager kort inde i tredje periode en time-out i håb om at finde tilbage på sporet, men selvom MaKenzie Miller gør det godt inside med 6 hurtige point, så finder Lemvig ikke rigtig vej til pointene – og det er ikke fordi SISU er blevet meget bedre i forsvaret, det skyldes mest at Lemvig ikke kan finde flow og energi i spillet.

Det begynder også at vise sig, at tre kampe på 8 dage er svært med kun 6 spillere til rådig. Alligevel er afstanden ikke mere end 54-60 med tre minutter tilbage af perioden, men SISU slutter med ret godt run og udbygger føringen til 58-71 inden sidste periode.

I de sidste 10 minutter smider Lemvig for mange bolde væk, hvilket overlader initiativet til SISU. Gæsterne er til gengæld meget effektive i deres angreb, hvor Cassandra Nofuente sætter et godt tempo frem ad banen. Lemvig har ikke kræfterne og midlerne til at stoppe SISU, som fortjent vinder kampen.

Resultatet gav i første omgang mulighed for, at SISU stadig kunne nå semifinalerne, men da Stevnsgade senere lørdag vandt over Hørsholm er det nu afgjort, at det bliver Hørsholm og Stevnsgade som går videre i slutspillet. Trods nederlaget kan Lemvig være tilfredse med mellemspillet, hvor spillet blev bedre end i grundspillet. I sidste runde skal Lemvig en tur til Hørsholm mens SISU møder Stevnsgade.

Lemvigs point: MaKenzie Miller 25p, Aniese Palmore 21p, Natalee Faupel 19p, Ani Kolyandrova 9p og Charlotte Thomas-Rowe 2p

SISUs point: Cassandra Nofuente 23p (19 reb), Chelsea Jennings 23p, Josephine Haabegaard 21p, Safia Sheikh 9p, Freja Christensen 8p, Caroline de Klaumann 6p, Helene Dalsgaard 4p, Asta Rønsov 3p og Asta Blauenfeldt 3p