Nyheder

Lemvig bed fra sig men Stevnsgade hev sejren til sig

Lemvig Basket havde Reks Fejes tilbage, men måtte stadig undvære Kaitlyn Mathieu, Ani Kolyandrova og Yana Kozhuharova på grund af skader i lørdags hjemmekamp mod Stevnsgade SuperWomen.

Gæsterne var til gengæld kommet til Lemvig uden Maja Gerlyng-Hansen og Ida Klussmann. Alt i alt gav det en tæt kamp, som kunne være gået begge veje, men til sidst fik Stevnsgade det afgørende overtag og vandt 71-81.

Dermed var billedet det samme som for to uger siden, da holdene mødte hinanden i Nørrebrohallen, og Lemvig må stadig sande at selvom spillet bliver bedre og bedre, så mangler man stadig de sidste marginaler i afslutninger og afleveringer, som kan give sejrene.

Kampen igennem var det Stevnsgade som sad på en smal føring, som sjældent var på mere end 10 point. Fra kampens start skabte gæsterne en føring på 0-8 inden hjemmeholdet kom i gang og kom tilbage til 6-8. Meget af kampen kom til at foregå på netop den måde, hvor Stevnsgade trækker fra, og Lemvig kæmper sig tilbage. Det skete da også i i slutningen af første periode, hvor Stevnsgade kom på 6-16, men Lemvig med en god slutning fik begrænset afstanden til 16-22 inden pausen.

I starten af anden periode starter lukker Lemvig hullet helt igen og med gode aktioner af blandt andre Reke Fejes og Okako Adika er holdene helt lige igen med 27-28 efter tre minutter af perioden. Herefter er kampen meget jævnbyrdig med et lille overtag til Stevnsgade. Det udnytter de i slutningen af perioden, hvor Lemvig misbruger flere muligheder, til at opbygge en føring på 36-46 ved halvleg.

Ingen af holdene kommer særlig godt fra start efter pausen. Der udveksles point i de første minutter, hvorefter Lemvig langsom men sikkert henter ind på føringen. Midt i perioden er stillingen 49-52 og hjemmeholdet har godt styr på spillet. Det giver endda Lemvig en føring på 55-52, og hjemmeholdet kæmper rigtig godt for at sikre en større føring. Desværre løber at par angreb ud i sandet, og det udnytter Stevnsgade effektivt til at generobre føringen med 58-59 inden sidste pause.

Stevnsgade udbygger føringen i de første minutter af sidste periode. Men simple midler får de nemt bolden tæt på kurven til nemme scoringer. Endnu en gang kæmper Lemvig sig tilbage og kommer på 65-66. Endnu en gang svarer Stevnsgade igen, men Lemvig bider sig fast og følger med til 70-70. Her kunne kampen være tippet begge veje, men Lemvig stresser lidt for meget i angrebet, og Stevnsgade er mest effektive, så i kampens sidste minutter kan gæsterne trække fra endnu en gang og tage hjem med sejren.

De to seneste kampe mellem Lemvig og Stevnsgade viser, at der ikke er stor forskel på nr. 3 og 6 i Dameligaen, men Lemvig mangler de sidste detaljer til at vinde kampene. Begge hold ser dog ud til at være på rette vej, og har stadig mulighed for at komme til at præge Dameligaen frem mod slutspillet.

Lemvigs point: Lisa Murphy 18p (10 reb), Okako Adika 14p (11 reb), Deanna Mayza 13p, Ivana Udovalieva 11p, Reka Fejes 10p, Anika Jakobsen 3p, Megi Kolyandrova 2p (6 ass.)

Stevnsgades point: Tea Jørgensen 23p, Ena Viso 21p, Emilie Hesseldal 17p (17reb/7ass.), Ida TP 8p, Mathilde Colding-Poulsen 8p, Katrine Fjærestad 2p, Cecilie Tvede Hansen 2p