Nyheder

Lemvig Basket vinder over Værløse BBK

Lørdag eftermiddag var Lemvig på besøg i Søndersøhallen.

Værløses første kamp var et knebent nederlag til SISU og Lemvig kom til Værløse med en klar sejr over Åbyhøj.

Efter en tæt første halvleg og en Værløse føring ved pausen blev anden halvleg et mareridt for Værløse og en magtdemonstration fra Lemvigs side. Slutfacit blev 63-82 efter 45-42 ved pausen.

Kampen startede med to hold, der begge dækkede personligt forsvar. Værløse var bedst til at tackle det og Lemvig kom hurtigt i fejlproblemer dels takket være aggressivt spil fra Værløses side. Bl.a. fik Lemvig østrigske spiller Sarah Schicher to fejl.

Lemvigs fejl - ikke mindst da holdet kun mødte op med syv spillere - valgte Lemvig at spille zoneforsvar. Efter lidt justeringer vænnede Værløse sig til Lemvigs zone og fik spillet sig til udmærkede chancer. I denne periode spillede Berit Schelde og Alexandra Chili godt for Værløse imens Rikke Fabricius kæmpede for at dække Lemvigs Emily Hatch fra fadet.

Mod slutningen af perioden gik scorende fra 18-15 til 25-17 og stillingen efter første periode var en føring til Værløse på 27-23.

I anden periode fik Lemvig hurtigt indhentet forspringet til 27-27. Herefter fulgtes de to hold ad til stillingen 30-31. Her fik Lemvig opbygget et forspring på 30-36. Efter en time out fik Værløse indhentet Lemvig ved 36-36 og 40-40. En 3 points scoring af Alex Chili gjorde at Værløse kunne gå til pausen foran 45-42.

2.halvleg startede med endnu en 3 points scoring til 48-42. Scoringer af Lemvigs Mallory Moore og Sarah Schicher gjorde at Lemvig kunne udligne til 48-48, intet var afgjort. Lidt taktiske justeringer fra lemvig gjorde at Værløses rytme blev ødelagt og gjorde at Lemvig fik godt styr på kampen. Fra 48-48 opbyggede Lemvig et forspring på 52-63. Her var det Lemvigs Emily Hatch og Sarah Schicher der sammen med hårdt arbejdende Ivana Udovalieva der var de bærende kræfter. Perioden sluttede 55-65 så Værløse gik fra at føre med tre i starten af perioden til at være bagud med ti.

I fjerde periode var det så spørgsmålet om Lemvig kunne holde/udbygge forspringet eller om Værløse ville kunne indhente Lemvig.

Lemvig udbyggede fortsat deres føring. Med tæt på tre minutter tilbage af kampen kom Lemvig foran 61-80 og perioden sluttede skuffende med kun otte points i perioden til Værløse i mens Lemvig scorede 17.

Lemvigs fire udenlandske spillere spillede på skift rigtig godt, men specielt point guard Ivana Udovalieva knoklede på i samtlige 40 minutter.

For Værløse viste Alexandra Chili at hun kan blive en af ligaens bedst scorende spillere.

En yderst fortjent sejr til Lemvig, men 19 points sejr afspejler måske ikke helt den reelle forskel på de to hold.