Nyheder

Lemvig Basket vandt efter intens afslutning over Værløse BBK

Kampen i Dameligaen mellem Lemvig Basket og Værløse BBK var præget af en usædvanlig optakt, da det først fredag stod klart, hvilke spillere Lemvig ville være en i stand til at stille op med. Det har naturligvis haft størst betydning for Lemvig, men Værløse har reelt heller ikke haft meget viden om Lemvig at bygge deres forberedelser op på. Resultatet blev alligevel en velspillet og spændende kamp, som Lemvig vandt 89-84 efter en intens afslutning.

Det lykkedes Lemvig at stille op med 8 spillere til kampen. Kun Louise Sørensen og Ani Kolyandrova måtte sidde ude med sygdom og skade. Det betød at tre spillere var klar i forhold til kampen mod Wolfpack. Megi Kolyandrova var blevet sin skade kvit, og både Aniese Palmore og Lindsay Füg var blevet spilleberettiget. Sidstenævnte efter kun tre træninger med holdet, alligevel kom hun til at spille en væsentlig rolle i kampen.

Værløse havde fornuftigt nok lagt mest fokus på eget spil, og det gav dem også et overtag i spillet fra kampens start. Spillet foregik på gæsternes præmisser med højt tempo, og god effektivitet i afslutningerne.

Den friske sejr over Stevnsgade havde tydeligvis givet Værløse mod på mere, og igen var det især skuddene fra 3p-linjen, som var det skarpeste våben. Desuden skal Værløse have ros for, at kollektivet fungerer virkelig godt, og mange spillere byder ind og tager ansvar. Desuden er Maria Høgh en stor gevinst for holdet og med 19 point i kampen, gik hun forrest for sit hold.

Først midt i første periode kom Lemvig bedre med, men på det tidspunkt havde gæsterne allerede opbygget et forspring på omkring 10 point. Det forspring bliver dog skåret ned, efterhåndens om spillerne på hjemmeholdet begynder at finde hinanden og udnytter deres fysiske overtag. Med tre minutter tilbage af perioden er stillingen igen udlignet til 16-16, men Værløse finder igen nogle gode skud frem og sikrer en føring på 18-21 ved pausen.

Gæsterne starter også bedst ud i anden periode. Endnu to 3ere er med til at udbygge føringen til 20-29 og det høje tempo fra Værløse gør det svært at få rytme i spillet for Lemvig. Derfor bliver det hårdt slid, som bliver vejen tilbage for hjemmeholdet, og det lykkes for værterne at slide sig tilbage i kampen.

Midt i perioden er Værløse stadig foran 31-35, men Lemvig bliver bedre og bedre til at bruge fysikken i begge ender af banen. Det betyder at Værløse ikke få så mange åbne skud, og Lemvig sætter sig på reboundspillet. I angrebet bliver der spillet med god variation og mange bidrager med både assists og point. Samlet giver det hjemmeholdet et overtag, og det bliver vendt til at hente Værløse og opbygge en føring på 47-41 ved halvleg.

Lemvig fortsætter med at have kontrol over kampen gennem tredje periode. Der bliver spillet med fin bevægelse, og selvom spillerne ikke har trænet meget sammen, finder de alligevel hinanden godt. 

Gennem hele perioden udbygger Lemvig sin føring, som kommer op på 18 point. Spillemæssigt dominerer Lemvig denne periode, og Værløse har svært ved at finde et modtræk, som kan stoppe Lemvig. Derfor ser kampen ud til at være afgjort, da Lemvig fører 72-56 inden sidste periode.

Men Værløse havde langt fra givet op. Igen er det 3erne som bliver Værløses værktøj til at udfordre Lemvig. En hurtig 3er i periodens start giver ny energi til gæsterne og de viser vilje til at komme igen.

I første omgang holder Lemvig føringen, men et mere aggressivt forsvar fremtvinger flere turnovers hos Lemvig, som samtidig begynder at se trætte ud. Hver gang Lemvig taber en bold, bliver den hurtigt omsat til scoring af Værløse og hele seks gange alene i sidste perioden tæller scoringen tre point.

Midt i perioden er afstanden bragt ned til 82-75, og det er tydeligt, at Værløse har overtaget. De sidste minutter af kampen bliver meget lange for Lemvig, ikke mindst fordi Værløse for alvor tror på et comeback, og pludselig er det også meget tydeligt at Lemvig mangler noget i kendskabet til hinanden.

Med 1,5 minut igen bringer endnu en 3er fra Værløse afstanden ned på 86-84. Herfra jagter gæsterne de sidste point i en intens afslutning. Her får ingen af holdene for alvor kontrol over spillet. Pressede afslutninger og turn-overs til begge hold betyder at det ikke bliver til reelle scoringer.

I stedet tvinges Værløse til at fejle Lemvig, som kommer til straffelinjen tre gange. På de første fire forsøg bliver det kun til en enkelt scoring, så Værløse har mulighederne helt til det sidste. Først da Aniese Palmore scorer på de sidste to straffe til 89-84 med 11 sekunder tilbage er sejren i hus.

Begge hold fortjener stor ros for en god og underholdene kamp, hvor Lemvig fik vist sit potentiale, og Værløse beviste at de har kvaliteter til både at styre en kamp og komme igen efter at være kommet bagud. Begge hold var også præget af at mange spillere bød ind og tog ansvar. Hos Værløse var især Maria Høgh og Frida stærke mens MaKenzie Miller og Lindsay Füg skal fremhæves hos Lemvig.

Lemvigs point: Lindsay Füg 23p, MaKenzie Miller 21p, Megi Kolyandrova 13p, Natalee Faupel 10p, Cristina Andreu 9p, Aniese Palmore 9p Charlotte Thomas-Rowe 4p.

Værløses point: Maria Høgh 19p, Frida Formann 14p (10 reb), Andrea Heede-Andersen 12p, Emilie Janner 11p, Annemie Espersen 11p, Celine Schiffer 8p, Emilie Ravn 4p, Anna Kyed 3p, Mathilde Gustavsen 2p