Nyheder

Lemvig Basket tog stikket til sidst

Måske sad fredagens pokalkamp stadig benene, eller også skulle Lemvig bare bruge lidt ekstra tid til at komme i gang, i lørdagens Dameligakamp mod Værløse.

I hvert fald var det gæsterne, som bedst fra start og hurtigt fik en føring på 0-7. Samtidig misbrugte Lemvig helt frie muligheder, og alt tydede på, at det skulle blive en lang lørdag for Lemvig. Men så kampen skred frem tippede overtaget, og til slut var der ingen tvivl om udfaldet, og Lemvig kunne fejre sejren på 78-62.

Det tog dog lidt tid inden Lemvig kom sig over den svage start, og gennem hele 1. periode var Værløse bedst. Der var ikke meget bundhold over et frisk, energisk og effektivt mandskab, som udnyttede alle muligheder og straffede Lemvig for deres fejl. Lemvig kom ganske vist i gang midt i perioden og fik stabiliseret spillet, så afstanden aldrig blev afgørende, men Værløse kunne alligevel gå til pause med en føring på 10-19.

Derfra var det så slut med overtaget for Værløse. Straks fra starten af 2. periode fik Lemvig bedre styr på spillet, og efter blot to minutter af afstanden bragt ned til 18-19. Herefter blev spillet mere jævnbyrdigt igen og midtvejs i perioden var stillingen 24-24. Lemvig bliver bedre og bedre til at udnytte sit fysiske overtag, og det betyder, at hjemmeholdet i højere grad har kontrol med spillet. Lemvig er det bedste hold set over hele perioden, men Værløse slutter godt og begrænser tabet til at være bagud 36-35 ved halvleg.

Lemvig starter også 3. periode bedst og skaber et lille forspring, men Værløse genfinder stabiliteten igen og holder sig på en afstand, hvor intet er afgjort. Hjemmeholdet fører det meste af tiden med omkring 4 point, men som perioden skrider fem bliver spillet, og dermed også stillingen mere og mere lige. Lemvig får igen nogle minutter, hvor der laves for mange turn-overs, men da Værløse samtidig misbruger for mange chancer, så bliver der ikke for alvor rykket på afstanden mellem holdene. Gæsterne får dig lukket hullet, så kampen er helt lige 55-55 inden sidste periode.

De sidste 10 minutter sætter Lemvig sig mere solidt på. Først bliver det en føring på 59-55, den slå Værløse i første omgang tilbage på, men midt i perioden skaber Lemvig det afgørende hul med et run til 65-58. Det kan gæsterne ikke svare igen på, og hjemmeholdet slutter med endnu et run til resultatet 78-62.

Det var fysikken, der var forskellen på de to hold. Lemvig vinder reboundstatistikken 47-23 og holder gode procenter på skudene. Værløse gav dog god modstand, og holdet har masser af kvaliteter, som bør få dem væk fra bunden af ligaen i løbet af sæsonen.

Lemvigs point: Raven Berry 20p, Ivana Udovalieva 18p (11 as), Emily Hatch 18p (20 reb), Tina Nesse 10, Helle Kristiansen 10p, Okako Adika 2p

Værløses point: Alberte Dokkedal 24p, Etta Andersen 12p, Devon Quattrochi 11p, Janet Hatfield 10p, Safia Sheikh 3p, Lisbeth Clausen 2p

Referat skrevet af Rene Christensen