Nyheder

Lemvig Basket tog endnu en hjemmesejr

Den sidste kamp i Dameligaens mellemspil for Lemvig og BK Amager var uden betydning i det begge hold var sikre på at indtage placeringerne som nr. 3 og 1.

Det var måske også medvirkende til, at kampen aldrig blev nogen spillemæssig stor oplevelse, og først i kampens sidste minutter indfandt der sig lidt spænding.

BK Amager var kommet til Lemvig uden amerikanske Keyona Bryant, hvilket naturligvis var et tab for holdet, men samtidig en chance for resten af holdet til at bevise, de kunne uden hende. Men det tvang også top-holdet til at satse mere på skud fra distancen, hvilket 33 forsøg fra 3-pointlinjen giver et godt billede af, mens der blot blev taget 31 2-pointforsøg. Lemvig havde samtidig luret muligheden for at få et overtag i spillet under kurven, og det udnyttede hjemmeholdet flere gange, hvilket også var en af årsagerne til, at Lemvig kunne hente den tredje hjemmesejr i mellemspillet – og den anden hjemmesejr i sæsonen mod BK Amager.

I store dele af kampen havde begge hold problemer med at få spillet til at fungere, og det var også tilfældet i kampens start, hvor det alligevel var Lemvig, som fik en tidlig føring på 8-5. Manglen på koncentration gør at ingen af holdene får et overtag, og det meste af perioden er meget lige, men en smal føring til Lemvig. Allerede på dette tidspunkt af kampen er det tydeligt, at BK Amager tager sine skud fra distancen, mens Lemvig vil tæt på kurven. Men eftersom ingen af holdene for alvor får initiativet, så kan første periode slutte meget tæt 18-16.

Spillet er fortsat rodet i starten af anden periode, og det betyder, at der ingen scoringer er kommet på tavelen efter fire minutter af perioden. To 3ere af Ivana Udovalieva sætter Lemvig i gang, og føringen på 24-18 bliver startskuddet til nogle gode minutter for hjemmeholdet. Der skal gå mere end syv minutter af perioden, inden BK Amager får de første point i perioden, men da proppen først er kommet af, så går det stærkt for gæsterne, der laver et run på 0-11 og skærer afstanden ned til 29-27. Lemvig få bremset BK Amager igen, og når at udbygge føringen en smule igen til en føring på 33-27 ved halvleg.

Fra starten af tredje periode øger Lemvig afstanden, og da føringen kommer på 40-29 begynder det at ligne et afgørende forspring. Emilie Fogelstrøm holder dog liv i BK Amager med gode scoringer. Alligevel udbygger Lemvig føringen til 50-36, og hjemmeholdet ser ud til at have styr på kampen. Men så smides der igen nogle bolde væk, og BK Amager er hurtig til at udnytte mulighederne, så spillet igen bliver mere jævnbyrdigt. En scoring af Nini Skjulhaug på buzzeren betyder, at Lemvig slutter perioden med mest energi og en føring på 56-43.

Med en føring på 56-43 og et Amagerhold, som ikke ser ud til at tro så meget på en sejr, virker kampen til at være afgjort, men BK Amager får hurtigt vist, at de bestemt ikke har givet op endnu. Fra starten af perioden begynder de at æde sig ind på værterne. Flere gange rammes forsøgene på 3ere, og da Lemvig samtidig har svært ved at få angrebsspillet til at glide bliver kampen mere og mere åben. Fra stillingen 58-48 går BK Amager til 62-58 og 62-60. Dermed er en kamp, som så lukket ud, pludselig helt åben igen. Men Lemvig får til sidst bremset BK Amager, og da der ikke er flere skarpe skud hos gæsterne, kan Lemvig til slut trække fra igen og vinde 72-62.

BK Amager er nu klar til semifinalerne mod enten Hørsholm 79ers eller Stevnsgade BBK, mens Lemvig skal gennem kvartfinalerne mod enten Åbyhøj IF eller Værløse BBK.

Lemvigs point: Ivana Udovalieva 23p (7as), Raven Berry 16p, Emily Hatch 10p (18 reb), Okako Adika 8p, Helle Kristiansen 7p, Tina Nesse 4p, Nini Skjulhaug 2p og Grace Gardner 2p

BK Amagers point: Emilie Fogelstrøm 18p, Catharina Palm Jensen 16p, Ida Klussmann 14å, Julie Kongeskov 7p, Emilie Keller 3p, Rikke Andersen 2p og Maria Dinesen 2p