Nyheder

Lemvig Basket tog bronze for 4. gang

Bronzekampen i Dameligaen mellem Lemvig og BK Amager blev en underholdende og spændende kamp, hvor begge hold viste mere vilje og motivation end man kunne forvente efter plads i finalen gled fra de to hold.

Det var 5. gang i træk Lemvig havde part i bronzekampen og for 4. gang var det mod BK Amager.

Så begge hold har god rutine med at afslutte sæsonen på denne måde. Af de tre foregående bronzekampe mellem de to hold havde Lemvig vundet de to, og efter en god kamp, kunne vestjyderne endnu en gang få medaljer om halsen og slutte sæsonen med en sejr.

Men kampen kunne være gået begge veje, og BK Amager kæmpede til det sidste for deres mulighed for at vinde. Sejren på 85-75 til Lemvig var måske endda en anelse for stor i forhold til kampens forløb, men hjemmeholdet var effektiv på sine skud fra straffelinjen til slut, og kunne trække fra i gæsternes forsøg på at vende kampen.

Selvom det blev et nederlag til BK Amager, så kunne de rejse hjem med æren i behold. De viste en god indstilling til kampen, og i perioder havde de også overtaget i spillet.

Sådan var det blandt andet i kampens start, hvor de satte sig på spillet under kurven og hentede mange gode rebounds. De blev ofte omsat til point, og til en lille føring. Okako Adika var bedste spiller for Lemvig, og med flere gode aktioner fik hun trukket Lemvig i gang. BK Amager holder alligevel fast i føringen, og to 3ere fra Emilie Keller er med til at sørge for, at gæsterne også slutter perioden bedst og med en føring på 21-26.

De to hold følges ad i starten af anden periode, men to 3ere af Ivana Udovalieva får Lemvig ind i kampen for alvor, og nedbragt afstanden til 31-33. BK Amager holder alligevel fast i føringen, men de må arbejde hårdt for det, og det er mest fordi Lemvig smider lidt for mange bolde væk, at de igen kan øge afstanden til 31-38. Et par justeringer i forsvaret betyder at Lemvig får lukket bedre af, og det gode forsvar omsættes til point. Med tre minutter tilbage af perioden overtager Lemvig også føringen med 37-36. Den bliver der holdt fast i de sidste minutter frem til halvlegspausen, som Lemvig kan holde med et forspring på 43-40.

Lemvig fastholder overtaget efter pausen og udbygger føringen yderligere. Både Okako Adika og Reka Fejes er effektive, hvilket er med til at bringe afstanden op på 10 point ved 54-44 midt i perioden. Lemvig viser i denne del af kampen mest energi, selvom BK Amager på ingen måde giver op. En 3er på buzzeren af Catharina Palm Jensen giver gæsterne en god afslutning på perioden, og det giver holdet lidt ny optimisme.

Det viser sig hurtigt i kampens sidste periode, hvor Lemvig med en føring på 68-53 tager det lidt for roligt. Spillet er lidt mere rodet end i kampens start, hvilket blandt andet skyldes at BK Amager spiller mere aggressivt i forsvaret. Det stresser hjemmeholdet så meget at spillet forceres, og for mange angreb løber ud i sandet.

Angreb for angreb henter BK Amager ind på forspringet og med fire minutter tilbage af kampen er der blot syv point mellem holdene. BK Amager får også afstanden ned på 5 point, og der bliver arbejdet hårdt for at komme helt tæt på. Men det tvinger også holdet til at lave flere fejl, og her er især Okako Adika en sikker skytte for Lemvig. Så selvom BK Amager kæmper til det sidste, så vinder Lemvig bronzemedaljerne, og slutter en fin sæson på den bedste måde.

Begge hold har grund til at se tilbage på sæsonen med tilfredshed, selvom det naturligvis er en skuffelse af tabe semifinalerne. Men både Lemvig og BK Amager har været med til at skabe en spændende sæson i Dameligaen, hvor der har været spænding om fordelingen af medaljer lige til det sidste.