Nyheder

Lemvig Basket ramte dagen mod BK Amager

Lemvig Basket vandt lørdag over topholdet BK Amager så klart som 96-77.

Dermed er toppen af Dameligaen åbnet en tand mere op, og hele fem hold dyster lige nu op de øverste pladser.

Det var første gang Lemvig slog et af de øvrige tophold, og det var en klar forløsning for holdet. Ikke mindst fordi sejren kom i hus efter den bedste kamp i sæson for Lemvig. Efter gode resultater på det seneste lykkedes det for alvor at få kollektivet til at fungere og ramme en dag, hvor samtlige spillere udfyldte deres rolle og bidrog på højt niveau. BK Amager, som eller har haft en fantastisk sæsonstart, kom aldrig i nærheden af sejr, selvom de fik spillet sig op og vandt de to sidste perioder.

Sejren blev grundlagt allerede i første periode, hvor BK Amager godt nok starter godt og udstråler den sikkerhed, der har præget dem i denne sæson, men hvor Lemvig også svarer hurtigt igen i form af Ivana Udovalieva. Med to hurtige 3ere skaber hun en føring på 12-8, og da hun kort efter rammer yderligere to 3ere til 19-10, så er der tændt op under hjemmeholdet og sat gang i skydeteltet. Samtidig får hjemmeholdet lukket godt af i forsvaret og gør det svært for gæsterne at komme til gode afslutninger. Det skaber lidt usikkerhed hos topholdet, og Lemvig udnytter effektivt chancen. Ivana Udovalieva er den store spiller i perioden, men hun bliver godt suppleret af blandt andet Helle Kristiansen og Okako Adika som også er med til at bidrage til føringen på 31-15 efter de første 10 minutter.

I anden periode er det Emily Hatchs tur til at overtage scenen. Hun scorer de første 10 point for Lemvig og udbygger føringen til 41-22 efter 4 minutter. Lemvig holder konstant et højt tempo i begge ender af banen, og udnytter dermed godt forsvarsspil til scoringer gang på gang. Ved halvleg er afstanden øget til 54-31 og Lemvig skudprocenter er så høje som 67% på 2p-skud og 60% på 3ere.

BK Amager er naturligvis ikke tilfredse med kampens udvikling og som forventet kommer de aggressivt ud efter pausen. Lemvig bevarer dog roen og kommer stadig frem til gode afslutninger og holder den sikre føring. Det er dog gæsternes Emilie Fogelstrøm som er periodens profil. Gang på gang rammer hun vigtige skud og sætter Lemvig under pres. Hele 17 point scorer hun i perioden, og det er med til at give BK Amager et overtag. Det styrkes af, at presset over hele banen begynder at give udbytte i form af flere turn-overs til Lemvig. Alligevel henter BK Amager ikke for alvor ind på hjemmeholdet og gode scoringer af Okako Adika og Helle Kristiansen mod slutningen betyder at føringen er på 79-59 inden sidste periode.

Det står hurtigt klart, at BK Amager ikke er i stand til at knække Lemvig, så de sidste 10 minutter fører ikke til væsentlige ændringer i spillet. Lemvig holder afstanden på omkring 20 point og den høje effektivitet. BK Amager spiller godt med og får vist, hvad de har at byde på, men på dagen var Lemvig bedst og får en fortjent sejr – og et det bedst mulige udgangspunkt inden næste uges vanskelige udekamp mod Hørsholm 79ers.

Lemvigs point: Emily Hatch 24p (10 reb), Helle Kristiansen 22p, Ivana Udovalieva 19p (8 as), Raven Berry 16p, Okako Adika 9p, Tina Nesse 4p og Grace Gardner 2p

BK Amagers point: Emilie Fogelstrom 25p, Keyona Bryant 18p (11 reb), Catharina Palm Jensen 14p, Cecilie Hansen 5p, Maria Brask 5p, Maria Dinesen 5p (9 as), Emilie Keller 3p og Ida Klussmann 2p

Referat skrevet af Rene Jacobsen