Nyheder

Lemvig Basket overtog 5. pladsen efter sejr over Værløse BBK

Lørdag eftermiddag var Lemvig Basket og Værløse BBK i duel om 5. pladsen i Dameligaen. Det blev en kamp, hvor holdene skiftedes til at have et overtag i 1. halvleg, men i kampens to sidste perioder trak Lemvig fra og sikrede sig sejren på 84-59.

Begge hold startede kampen med god ide og med mange spillere involveret. Lemvig kom scoringsmæssigt bedst i gang med flere 3ere og point fra flere forskellige spillere. Midt i perioden er føringen på 13-8. Spillet er præget af sløset forsvar i begge ender. Det giver mange åbne skud og begge hold henter også flere angrebsrebounds, som giver nye skudmuligheder. Det betyder, at holdene bytter scoringer gennem den sidste del af perioden, og Lemvig holder en føring på 22-15 ved første pause.

Jævnbyrdigheden fortsætter i starten af anden periode, men så begynder Lisa Murphy at sætte sig igennem i spillet under kurven. Hjemmeholdet er dygtige til at finde hende under kurven, og hun henter flere vigtige rebounds, som omsættes til scoring. På den måde trækker Lemvig yderligere fra til en føring på 34-20. Det begynder at ligne en afgørende føring, men Værløse har ikke givet op.

På trods af en smal trup uden stor rutine viser holdet god tålmodighed, og da Paige Cashin får lukket bedre ned for Lisa Murphy, begynder gæsterne og at nedbringe afstanden. I den sidste del af perioden kan ingen af holdene for alvor få et overtag i spillet, men Værløse er mest effektive på deres afslutninger, og det betyder de ender med at vinde perioden med 1 point, og kan gå til pause kun bagud med 6 point, 38-32.

Billedet fra sidste del af anden periode fortsætter i tredje periode med et tålmodigt Værløsehold og et Lemvighold som ikke udnytter sine skud godt nok. Men kort inde i perioden begynder Lisa Murphy igen at røre på sig. Hun skaber både mere plads til de øvrige spillere, og hun får igen gode bolde at arbejde med selv. Lemvig trækker fra til en føring på 51-39 og kampen ser ud til at have fundet sin afgørelse. To 3ere af hjemmeholdet gør det kun vanskeligere for Værløse, som dog kæmper godt videre for igen at vende spillet.

Inden sidste periode fører Lemvig 62-45, og gennem de sidste ti minutter står det klart, at Lemvig har mest overskud, og Værløse er løbet tør for energi. Så en fin kamp slutter med en sikker sejr på 84-59.

Selvom kampen ikke havde en tæt afslutning, så var den stadig en god reklame for damebasket på højeste niveau for de omkring 40 pigespillere fra Vejen, Sæby, Aalestrup og Lemvig der var samlede til en pigedag i Lemvig. Forhåbentlig ser vi nogen af dem i Dameligaen i fremtiden.

Lemvigs point: Lisa Murphy 27p (16 reb), Ivana Udovalieva 15p, Ani Kolyandrova 14p (6 as), Okako Adika 10p, Reka Fejes 9p, Megi Kolyandrova 9p.

Værløses point: Ellen Svendsen 15p, Celine Schiffer 14p, Annemie Espersen 8p, Paige Cashin 6p, Matilde Gustavsen 6p, Emilie Janner 5p, Andrea Heede-Andersen 5p