Nyheder

Lemvig Basket løb tør for kræfter mod Aabyhøj IF

Der var masser af lokalderby over kampen mellem Lemvig og Åbyhøj torsdag aften. God stemning i hallen, høj intensitet i kampen og to hold som pressede hinanden fra start til slut. Den store forskel på holdene blev bredden i truppen, hvor Åbyhøj har masser af strenge at spille på mens Lemvig stadig er ramt af skader og må trække meget på få spillere. Det blev afgørende til sidst, hvor Lemvig løb tør for kræfter og Åbyhøj kunne trække sejren i hus.

Kampen var præget af få scoringer i de første minutter. Lemvig kommer først i gang og får en lille føring på 6-2. Herefter skruer Åbyhøj op for deres velkendte pres, og selvom de løber ind i flere fejl, så overtager de alligevel føringen med 6-7 midt i perioden. Herefter har Åbyhøj et lille overtag, som forstærkes af, at Lemvig lader sig stresse i spillet frem ad banen. Godt forsvar af gæsterne er med til gøre det svært for Lemvig, og da værterne samtidig ikke får løst presset fra Åbyhøj, så øges afstanden til 9-18 med to minutter tilbage af perioden. Lemvig giver ikke op, og gennem hårdt arbejde i de sidste minutter skæres afstanden ned. Natalee Faupel går her forrest for hjemmeholdet med god energi, og forskellen er kun 18-22 ved pausen.

Lemvig kæmper flot videre i anden periode. Overtaget i kampen kan tippe til begge sider, og Lemvig viser mest vilje, og får derfor et overtag. Det omsættes midt i perioden til en føring på 32-31.

Hos hjemmeholdet er der mange som byder ind, og der bliver scoret både fra afstand og tæt på kurven. Intensiteten er høj, men Lemvig bruger også mange kræfter, hvilket allerede her kan give bekymringer. I den sidste tredjedel af perioden får Lemvig dog udbytte af det hårde arbejde og tre 3ere fra Aniese Palmore og Megi Kolyandrova giver en føring på 46-35. Den føring holdes til halvleg, hvor Lemvig er foran 50-39.

Åbyhøj kommer bedst i gang med tredje periode, hvor de viser god tålmodighed. Lemvig vil meget gerne fastholde føringen, og viser stadig god energi, men de bliver for ivrige og finder ikke de rigtige løsninger mod gæsterne. Derfor er afstanden efter blot tre minutter bragt ned til 54-50. Lemvig har tabt momentum, og da MaKenzie Miller tildeles sin 5. fejl allerede midt i perioden ser det svært ud fra hjemmeholdet. Men igen viser vestjyderne god vilje. Begge hold udfordrer hinanden, og Lemvig holder en lille føring. Det skyldes delvis at der i flere minutter kun scores på straffe, og det har Lemvig mest udbytte af. I den sidste del af perioden bliver spillet mere rodet, men det lykkes for Lemvig at opbygge en føring på 69-58 inden sidste periode.

Starten af sidste periode er en kopi af tredje. Åbyhøj kommer bedst ud fra pausen, og hurtigt af stillingen 69-61. det bliver hurtigt tydeligt, at Lemvig er ved at være trætte, og selvom viljen er der, så er det svært at finde de gode løsninger i angrebet og i forsvaret bliver der for meget plads til Åbyhøjs hurtige spillere. Derfor er Lemvig et skridt bagefter i de sidste 10 minutter, og Åbyhøj henter point for point ind på Lemvig. Midt i perioden er stillingen 72-69, og Lemvig gør hvad de kan for at stå i mod presset, men seks point i træk til Lemvig giver en føring på 72-75. Lemvig kommer med en 3er på 75-75, men det bliver også det sidste modspil fra Lemvig, og de sidste minutter kan Åbyhøj hente nogle nemme point på straffe og fastbreak til en sejr på 75-83.

Begge hold viste flot spil gennem kampen, og holdene er meget jævnbyrdige. Åbyhøj beviste endnu en gang at holdet har potentiale til medaljer, mens Lemvig og fik bevist der er muligheder i holdet, særligt når alle er fri af skader.

Lemvigs point: Lindsay Füg 22p, Megi Kolyandrova 21p, Aniese Palmore 15p, Natalee Faupel 10p (10 reb), MaKenzie Miller 4p (13 reb), Yana Kozhohavona 3p

Åbyhøjs point: Ida M. Krogh 23p, Alberte Rimdal 16p, Caroline Wick 13p, Malene Pedersen 11p, Andrea Larsen 10p, Sophie Kjems-Krognos 2p, Tine Randrup-Thomsen 2p, Malou Lachenmaier 2p, Mathilde Madsen 2p og Stephanie Jensen 2p