Nyheder

Lemvig Basket hentede smal sejr

Som så mange gange før blev det en tæt affære, da Lemvig og BK Amager stødte sammen i Dameligaen.

Men det blev Lemvig, som til sidst hev sejren i hus med mindst mulig margin på 71-70 og dermed fortsatte rækken af tætte kampe mellem holdene i Dameligaen.

Eftersom Lemvig for blot kort tid siden hentede en sikker sejr på udebane mod BK Amager, var det ventet, at vestjyderne på hjemmebane kunne hente end to point il tabellen, men det blev vanskeligere, end mange havde ventet. Fra kampens start så forventningerne dog ud til at blive indfriet, da Lemvig kom foran 9-2, men herefter tog BK Amager initiativet resten af perioden og hentede værterne. Efter de første ti minutter kunne gæsterne glæde sig over en føring på 12-13.

I anden periode lykkedes det ikke nogen af holdene at få et overtag. Spillet er rodet, og holdene bytter i starten point. Midt i perioden lykkes det Lemvig at opbygge en føring igen og efter 8 minutter er afstanden 31-23. I løbet af de sidste to minutter svarer BK Amager effektivt igen, så holdene igen er helt lige, 31-31, ved halvleg.

Efter pausen sætter Lemvig sig på spillet, og det begynder for alvor at ligne den ventede hjemmesejr, Gæsterne mangler midler til at bremse Lemvig, og især Okako Adika, som scorer 8 point og henter flere rebounds i perioden. Mange byder ind hos Lemvig som vinder perioden hele 25-9.

Kampen ser dermed ud til at være afgjort, og i starten af sidste periode er der ikke noget, som tyder på, at den antagelse er forkert. Ganske vist er holdene spillemæssigt lige, men Lemvig holder føringen. Med tre minutter tilbage af kampen fører Lemvig 69-57, og alt virker stadig under kontrol for hjemmeholdet. Men så tager BK Amager fat igen, og med høj effektivitet lukker de hullet mere og mere. Gæsterne får for alvor vist, at de bestemt er i stand til at udfordre Lemvig, og havde kampen været få minutter længere, havde de måske haft held til at tage sejren. Men det lykkedes Lemvig at holde stand i en kamp, hvor spillet ikke helt ramte det niveau holdet har vist i de seneste kampe.

Lemvigs point: Joanna Miller 20p, Okako Adika 15p, Natalie Day 14p (13 reb), Ivana Udovalieva 13p, Helle Kristiansen 5p, Emily White 2p og Hafdis Ellersdottir 2p

BK Amagers point: Emilie Fogelstrøm 21p, Lauren Gregory 15p, Catharina Palm Jensen 14p, Rikke Andersen 9p, Maria Dinesen 4p, Melanie Elmgren 3p, Ida Klussmann 2p, Lotte Tobiasen 2p