Nyheder

Lemvig Basket fik vigtig hjemmesejr

Der var vigtige point på spil mellem Lemvig Basket og Stevnsgade BBK i lørdagens dameligakamp.

Begge hold kæmper med om pladserne blandt de bedste 4, som vil være sikre på, at nå med i slutspillet.

For begge hold var det årets første kamp, og for Stevnsgade var det samtidig den første kamp med Ida TP på holdet, en tilgang som på forhånd var med til at gøre Stevnsgade til favorit i kampen – og i spillet om medaljer senere i sæsonen.

Men lørdagens kamp gav også et indblik i den udfordring, som coach Tygesen står overfor, med et hold som igen skal finde sammen. I kampen mod Lemvig lykkedes det ikke for gæsterne at få kollektivet ti at fungere optimalt, men Lemvig netop som kollektiv skabte en overraskelse og vandt sikkert 85-69.

Fra kampens start var der dog ikke meget som gav anledning til optimisme hos hjemmeholdet. Stevnsgade satte sig på spillet, og med høj effektivitet blev der skabt en føring på 0-10.

Fra første minut var det Iben Soltau som gik forrest for gæsterne, og som kampen skred frem blev hun i højere og højere grad nøglespilleren for Stevnsgade – i perioder var hun nærmest en enmandshær og hendes i alt 29 point viser alt om hendes niveau. Men andre bød også ind fra starten for Stevnsgade, hvilket gjorde det vanskeligt for værterne.

Efter en time-out for Lemvig rettet lidt op på spillet og anført af Helle Kristiansen og Ivana Udovalieva bliver spillet stabiliseret og afstanden skåret ned til 10-15. Stevnsgade er stadig mest effektive, og Lemvig kommer ikke for alvor tæt på i en rodet afslutning på perioden, som ender 16-25.

Lemvig får en god start på anden periode, hvor Helle Kristiansen og Emily Hatch bringer afstanden ned på 23-27 inden Stevnsgade kommer i gang med Ida TP som den centrale spiller. De hold følges pænt ad indtil Lemvig igen laver et lille ryk til udligning 33-33. Hos hjemmeholdet gør Okako Adika det rigtig godt med flere gode drive mod kurven, og Raven Berry bruger sin fysik godt i spillet under kurven. Det skaber lidt frustration hos Stevnsgade, og Lemvig udnytter muligheden til at sikre sig kampens første føring på 39-38. Lemvig fastholder overtaget perioden ud og kan gå til pause foran 44-40.

Efter pausen holder Lemvig fast i overtaget ved at spille med god tålmodighed. Føringen udbygges til 55-45 og det begynder at blive tydeligt, at Stevnsgade ikke helt hænger sammen som hold endnu efter tilgangen af Ida TP.

Ganske vist gør både Iben Soltau og Ida T det godt, men til gengæld ser man ikke meget til Julie Forster og Sarah Eichler, som ellers tidligere i sæsonen var blandt ligaens mest stabile spillere. De når i kampen blot 9 og 5 point, og selvom de alligevel tiltrækker sig en del opmærksomhed, er det ikke nok fra de to.

Hos Lemvig er der til gengæld flere som byder ind. Emily Hatch har i første halvleg ikke gjort meget væsen af sig, men i anden halvleg løfter hun sit spil, og Tina Nesse kommer også ind og løser sine opgaver fint. Lemvig er med et par unødvendige boldtab lige ved at give Stevnsgade ny tro på tingene, men tættere på end 55-49 kommer de dog ikke. I periodens sidste minutter lader begge hold sig rive lidt med ind i et hektisk og rodet spil, men Lemvig slutter bedst med en buzzer-scoring af Okako Adika til stilllingen 63-52.

Lemvig fastholder føringen kampen ud. Emily Hatch og Okako Adika sætter Lemvig godt i gang, og selvom Stevnsgade kæmper til det sidste, og lægger et godt pres på hjemmeholdet, så bliver der ikke for alvor spænding igen. Iben Soltau er eneste alvorlige trussel for Lemvig, men da Ivana Udovalieva melder sig ind i kampen og svarer igen med gode scoringer så får gæsterne ikke rigtig udbytte af deres indsats. Lemvig modstår det sidste pres fra Stevnsgade og sikre sig en sikker sejr i en kamp, hvor kollektivet fungerede bedst for Lemvig.

Lemvigs point: Raven Berry 24p, Okako Adika 14p (7 as), Helle Kristiansen 14p, Emily Hatch 12p (16 reb), Ivana Udovalieva 11p, Tina Nesse 8p, Grace Gardner 2p

Stevnsgades point: Iben Soltau 29p, Ida TP 22p, Julie Forster 9p (15 reb), Sarah Eichler 5p, Mia Obbekjær 2p, Caroline Dan 2p