Nyheder

Lemvig Basket fik uventet start på mellemspillet

Lørdag blev mellemspillet i Dameligaen skudt i gang for Lemvig Basket og SISU.

Det var altså en kamp mellem nr. 1 og 4 fra grundspillet, men det var absolut ikke til at se.

SISU var til kampen svækket af flere skader og sygdom, men alligevel stillede de forsvarende mestre op som favoritter. Det skulle dog vise sig at blive en af de sjældne kampe, hvor de ikke ramte deres sædvanlige høje niveau, hvilket Lemvig udnyttede til at skabe en af sæsonens største overraskelser med en sejr på 64-60.

Begge hold startede lidt sløvt, og det lykkedes Lemvig at få en føring på 3-2, men så vågnede SISU op og scorede kampens næste 7 point. Det gav en kort overgang anledning til bekymring om, at gæsterne ville sætte sig på kampen og kontrollere den resten af vejen. Men Ivana Udovalieva ville det anderledes, og med 4 hurtige point fik hun skåret afstanden ned til 7-11 og kort efter kunne Lemvig udligne til 11-11.

Det giver for alvor ny energi til værterne, som overtager føringen. Helle Kristiansen byder ind med vigtige scoringer og en føring på 18-12 med to minutter igen af første periode. Slutningen på perioden bliver jævnbyrdig, men Lemvig kan gå til pause med en føring på 23-18.

Helle Kristiansen og Ivana Udovalieva fortsatte med at ramme på deres skud i starten af anden periode, og de med hver en 3er udbygger føringen til 29-18.

SISU får bremset Lemvig igen, men det gør kun spillet mere rodet. Ingen af holdene får for alvor gang i skuddene, men ender for ofte med turn-overs. Det er en sjælden oplevelse at se SISU på den måde både misbruge deres skud og smide mange bolde væk. De er dog stadig et stærkt forsvarshold, og det betyder også, at Lemvig har svært ved at få deres spil i gang.

Vestjyderne fastholder dog føringen, som midt i perioden er på 31-22. Perioden slutter på samme måde uden at ændre voldsomt på det spillemæssige overtag, og Lemvig kan holde pause med en føring på 37-28.

Efter halvlegen er det SISU som kommer en anelse bedre i gang end Lemvig. Afstanden bliver bragt ned til 40-34, og det er gæsterne som får overtaget. Lemvig har svært ved at håndtere SISUs pres, men får alligevel sat point på kontoen, så føringen fastholdes.

Det betyder også at SISU overtag fortager sig igen, uden at have ændret meget på afstanden i stillingen. Lemvig holder med to minutter igen af perioden en føring på 49-42, og i en hektisk afslutning på perioden, hvor ingen af holdene for alvor kontrollerer spillet, får SISU blot hentet et enkelt point ind, så afstanden er 50-45.

Afstanden på 5 point er ikke større end at kampen stadig er helt åben, og det skal da også vise sig, at kampen først finde sin afgørelse i de sidste sekunder.

Frem til de sidste to minutter holder Lemvig føringen på 5-7 point, men så begynder det for alvor at gå op for hjemmeholdet, at en sejr over mestrene er en realistisk mulighed, og spillet bliver mere hektisk. Ved stillingen 60-54 ligner det stadig en hjemmesejr, men da Ivana Udovalieva misbruger to straffe, spredes der lidt nervøsitet.

I langt de fleste kampe ville SISU ikke være længe om at udnytte en mulighed som den, men i denne kamp mangler den normale høje effektivitet. Der bliver dog skabt spænding, da Kiki Lund scorer, og Lemvig efterfølgende smider bolden væk, og afstanden blot er 60-58. Kampen tipper her, og kan gå til begge sider, hvilket helt naturligt skaber nervøsitet.

Begge hold har flere muligheder for at få de afgørende point, men det er Lemvig, som holder fast i føringen. Med 18 sekunder tilbage er der stadig blot 2 points afstand, 62-60. Ivana Udovalieva får igen to straffe, men udnytter blot det ene. Dermed kan SISU stadig fremkalde ekstra spilletid, men deres sidste angreb løber ud i sandet, og med 3 sekunder igen bliver det i stedet Helle Kristiansen, der kan afgøre kampen for Lemvig til slutresultatet 64-60.

Lemvigs point: Ivana Udovalieva 21p, Helle Kristiansen 15p, Okako Adika 8p, Raven Berry 8p, Emily Hatch 6p (5 as/14 reb, Tina Nesse 4p og Nini Skjulhaug 2p

SISUs point: Katrine Dyszkant 15p, Heidi Anton 14p, Kiki Lund 12p, Camilla Balnds 11p, Julie Ilsby 5p og Tea Jørgensen 3p