Nyheder

Lemvig Basket fik forventet sejr

Lemvig Basket levede op til favoritværdigheden, da de vandt over Horsens Pirates i årets første kamp.

Slutresultatet blev 84-67, men det var først sent i kampen, at det store forspring blev skabt. Traditionen tro havde Lemvig nemlig lidt svært ved at komme i gang efter nytårspausen, og det benyttede Horsens sig af i den første del af kampen. Faktisk spillede Horsens kampen igennem fint, men den manglende fysik og rutine blev til sidst afgørende.

Allerede fra starten af kampen satte Lemvig sig på føringen, og den blev fastholdt kampen igennem. Men en hurtig føring på 6-0 blev hurtigt sat på spil, da Horsens kom på 6-4. Derefter fastholdt Lemvig en føring på omkring 3 point resten af perioden. At føringen ikke blev større skyldtes først og fremmest, at effektiviteten hos Lemvig var temmelig ringe, og det udnyttede Horsens til at holde sig inde i kampen. Efter de første 10 minutter var afstanden derfor også blot 5 point, 16-11.

Føringen bliver hurtigt øget i starten af 2. periode, da Mallory Moore og Tine Kristiansen sætter de første point på tavlen. Herefter holder Horsens afstanden på omkring 10 point. Lemvig benytter lejligheden til at afprøve forskellige muligheder i spillet, og får også skiftet godt ud, så alle kommer i gang spillemæssigt. Men det er stadig tydeligt hos hjemmeholdet, at rytmen i spillet ikke er helt på plads. Horsens spiller til gengæld friskt til, med de midler de har, og ved halvleg er de stadig med i kampen. Stillingen er 37-28.


I kampens to sidste perioder kommer Lemvig bedre i gang, og forskellen på de to hold bliver mere tydelig. Lemvig udnytter sin fysik mere effektiv, og både Emily Hatch og Sarah Schicher kommer bedre i gang. Horsens fortsætter med at holde et godt tempo, og deres stærkeste våben, skud fra 3p-linjen, har de god held med. Både Julie Ravn og Rebecca Houmøller rammer på flotte skud, og det giver gæsterne energi. Horsens rammer i alt 10 3ere i kampen, 7 af dem kommer fra Julie Ravn.

Før de sidste 10 minutter er stillingen 63-48, og kampen har fundet sin vinder, men heldigvis bliver begge hold ved med at spille med energi, og de giver derfor hinanden en god kamp. Lemvig får derfor det ud af kampen man havde håbet i forberedelserne til pokalfinalen, og Horsens fik endnu en gang vist, at de er på rette vej. Horsens manglede endda blandt andet Sophie Wich og Emily White.

De to hold mødes igen allerede den 19. januar, hvor Horsens igen besøger Lemvig.