Nyheder

Lemvig Basket besejrer Aabyhøj IF

Det var tydeligt fra kampens start, at Aabyhøj bestemt havde tænkt sig at tage kampen op mod et stærkt Lemvig mandskab (som man allerede havde spillet mod 3 gange tidligere – heraf to træningskampe).

Aabyhøj startede med stor intensitet og et højt energiniveau - og bragte sig overraskende foran fra første minut. Ikke mindst var det tydeligt, at Thomas Press og Fie Husted havde forberedt spillerne på at vinde reeboundspillet  (og reeboundspillet blev flot vundet med hele 33 mod 25 - heraf Maria Jespersen med 11).

Og efter de første 10 minutter førte Aabyhøj med 30-20 (en forholdsvis høj score). Og positivt var det ligeledes med hjemmeholdets øjne, at de flotte scoringer var godt fordelt på flere nøglespillere.

Men naturligvis var Lemvig ikke kommet til Aarhus for at lade sig kyse – tværtimod. Og i anden periode var det tydeligt, at de to timer i bussen var rystet af og Lemvig kom afgjort tilbage og indhentede en stor del af det tabte. Kun en flot 3’er af Bianca Morsø i sidste sekund sikrede Aabyhøj en fortsat føring på nu 47-42.

I realiteten blev kampen afgjort i 3. periode – en periode hvor Lemvig (ikke mindst i kraft af fantastisk flot spil af Ivana Udovalieva, Emily Hatch og Sarah Schicher) ganske enkelt konstant var et hestehoved foran. De stressede hjemmeholdet, der pludselig blev rådvilde, mistede bolde og brændte ellers oplagte scoringsmuligheder. Og hurtige modangreb resulterede flere gange i scoringer til Lemvig – der efter 30 minutter havde bragt sig foran med 56-60.

Aabyhøj skal have rigtig stor ros for at holde organisationen og bevare troen på, at det denne gang kunne lykkes at hjemtage de to point. Kelly Meredith, Sofie Tryggedsson, Julie Højer, Maria Steen Jespersen, Ingibjorg Jakopsdottir og de øvrige blev ved med at fighte – men faktum var bare, at hver eneste hårdt tilkæmpede point i den anden ende blev besvaret af scoringer af især Ivana Udovalieva og ikke mindst Emily Hatch (der bare ikke brændte i disse afgørende minutter).
Og da chancen i de sidste to minutter alligevel var der – ja så blev Aabyhøj lidt for ivrige og mistede et par vigtige muligheder. Slutresultat blev derfor 76-81 og dermed ”lige ved og næsten”

For Lemvig var det som sagt de tre nævnte – Ivana Udovalieva, Emily Hatch og Sarah Schicher der var de dominerende spillere.

For hjemmeholdet var det på dagen Kelly Meredith, Maria Jespersen, Sofie Tryggedsson og Julie Højer der i angrebet gjorde det godt. Og desuden stor ros til alle for både energi, mod og fight.