Nyheder

Langsom start blev til storsejr

Lemvig Basket og Horsens Pirates tørnede sammen for anden gang på to uger, og endnu en gang blev det en sikker hjemmesejr til vestjyderne, som vandt 108-57.

For Lemvig gav kampen mulighed for at ryste skuffelsen fra pokalfinalen af sig, men der skulle gå næsten 20 minutter inden Lemvig for alvor fik styr på sit spil, og dermed kampen.

Fra kampens start var det gæsterne fra Horsens, som var bedst, og særligt Rebecca Houmøller havde en god dag i Lemvig. Som sidst holdene mødtes var Horsens skarpe på skuddene, og selvom Lemvig burde være advaret, så kunne piraterne skabe en føring på 4-8. Lemvig havde samtidig svært ved at fine vej til kurven gennem Horsens hurtige og aggressive forsvar, og det begrænsede pointhøsten en del. Først mod slutningen af perioden fik Lemvig lukket hullet til piraterne, så holdene kunne gå til pause helt lige, 18-18.

I anden periode fik Lemvig bedre fat i forsvaret, hvilket gjorde det vanskeligere for Horsens at komme til gode afslutninger, men holdene fulgtes fortsat pænt ad, da Horsens igen viste god fightervilje. Midt i perioden får Lemvig et forspring på 29-24 og får bedre kontrol over kampen. Det udnyttes til at udbygge forspringet til 44-30 ved halvleg.

Lemvig starter også tredje periode bedst og udbygger fortsat føringen. Mange byder ind hos hjemmeholdet, så pointene fordele på mange hænder, og kollektivet bliver bedre og bedre. Samtlige spillere tager ansvar i begge ender af banen, og det lader endelig til, at Lemvig er ved at have spillet pokalfinalen ud af hovedet. Med tre minutter igen er føringen oppe på 70-42 og kampen afgjort. Horsens har svært ved at finde vej til pointene, men får til gengæld lukket bedre af forsvarsmæssigt de sidste minutter af perioden, så stillingen inden de sidste 10 minutter er 71-42.

Kampens sidste periode er igen domineret af Lemvig, som aldrig slækker på koncentrationen og sikrer sig en sikker sejr og et godt udgangspunkt inden de sidste seks kampe i grundspillet. Særligt glædeligt for hjemmeholdet var det, at samtlige spillere kom godt i gang. Hele tre spillere kom over 20 point, og der er mange gode præstationer at tage med videre fra hele holdet. Hos Horsens var det særligt Rebecca Houmøller, der gjorde sig bemærket med 17 point og en skudprocent på hele 86.

Lemvigs point: Ivana Udovalieva 29p, Mallory Moore 23p (11 reb/5 assist), Emily Hatch 22p (11 reb), Sarah Schicher 15p, Helle Kristiansen 10p, Karina Pedersen 4p, Tine Kristiansen 2p, Okako Adika 2p, Nanna Hansen 1p

Horsens point: Rebecca Houmøller 17p, Sarah Bersang 8p, Emily White 8p, Sophie Wich 7p, Julie Ravn 7p, Eva Bonde 6p, Sofie Frandsen 4p