Nyheder

Koncentreret indsats gav sejr

Lemvig og BK Amager indledte lørdag en serie, hvor de i løbet af fire uger mødes tre gange. Derudover har holdene for blot tre uger siden mødt hinanden i pokalturneringen.

Lørdag var det Lemvig, der lagde halgulv til opgøret, og hjemmeholdet satte sig på kampen fra start, og overlod aldrig førersædet til gæsterne.

Sidst holdene mødtes startede BK Amager kampen som lyn og torden, med effektivt angreb og masser af initiativ. Det ville Lemvig undgå en gentagelse af, og derfor var det et koncentreret hjemmehold, der lukkede godt af i forsvaret. Det gode forsvarsspil førte til en stribe steals, der gang på gang blev omsat til point, og en hurtig føring.

Lidt overraskende var det Lemvig, der satte et højt tempo, mens BK Amager ikke for alvor fik sat pres på. Efter 10 minutter havde Lemvig en føring på 27-15 og virkede til at have kontrol over kampen.

I anden periode fortsatte Lemvig med at have initiativet i spillet. God effektivitet i angrebet var med til at udbygge forspringet, og som tiden gik, blev BK Amager mere og mere frustreret. Det udnyttede Lemvig til en føring på 48-25, men en god slutspurt af BK Amager betød at afstanden blev begrænset til 48-32 ved halvleg.

Fra starten af tredje periode forsøgte BK Amager for alvor at få vendt kampen. Gæsterne viste pludselig nogle af de offensive kvaliteter, der har præget holdet i flere kampe. Skuddene begyndte at ramme præcist i kurven, og selvom Lemvig også løbende fik point på tavlen, så hentede BK Amager ind på hjemmeholdet.

Mod slutningen af periode får Lemvig igen lukket af i forsvaret, og med fornyet koncentration udnyttes et fysisk overtag til at fastholde en sikker føring, og ved periodens slutning er stillingen 68-49.

I de sidste ti minutter falder intensiteten naturligt nok. BK Amager har ganske vist ikke helt givet op, men selvom de igen hiver nogle gode skud frem, så kommer de aldrig tæt på hjemmeholdet.

Derfor kan Lemvig kører en sikker sejr i hus på 81-68, og de to hold har nu en uge til at forberede næste dyst, som spilles på lørdag i Amagerhallen. Inden har Lemvig dog en pokalkamp fredag aften mod Brønshøj.

Lemvigs point: Mallory Moore 26p, Emily Hatcj 17p (12 reb), Helle Kristiansen 15p, Ivana Udovalieva 14p, Sarah Schicher 7p, Tine Kristiansen 2p
BK Amagers point: Emilie Fogelstrom 14p, Catharina Palm 13p, Ida Klussmann 12p, Lotte Tobiasen 10p, Emilie Keller 7p, Ena Viso 6p, Maria Dinesen 4p, Cecilie Overgaard 2p