Nyheder

Kollektivet sejrede i Nørrebrohallen

Kampen mellem værterne fra Nørrebro og gæsterne fra Lemvig Basket havde ikke rigtigt den store betydning for grundspillet i Dameligaen. Bortset fra at Stevnsgade skulle have en sejr for stadigt at have en mulighed for at tage andenpladsen i grundspillet En sejr ville betyde, at muligheden for hjemmebanefordel i semifinaleserien mod Virum Vipers stadigt var intakt.

Stevnsgade gik ind til kampen med Emilie Hesseldal skadet på bænken, hvilket så - med tirsdagens kamp mod Virum og store stærke Valerie Driscoll i baghovedet, hvor Stevnsgade blev ”udreboundet” 59-18 – stillede det store spørgsmål: Hvem skulle tage sig af Lemvigs store, dygtige spiller Louisa Murphy? Når Emilie Hesseldal ikke er med, har Stevnsgade ingen spillere over 179 cm.

Kampen startede livligt med god fart på begge hold, der rammer rigtigt godt på skuddene. Masser af god seværdig basketball ender med en 31-22 føring til Stevnsgade efter første periode. Allerede i første periode stod Lemvigs taktik klar. Bolden ind til Louisa Murphy i feltet, som så tog den en mod en. Og det virkede. Stevnsgade havde svært ved at holde Murphy, som scorede 12 point i første periode. Men i den anden ende havde Stevnsgade godt styr på det. Bolden blev flyttet godt rundt i angrebet og det gav gode, frie chancer der blev udnyttet flot. Det er et stykke tid siden, at Stevnsgade har scoret 31 point i en periode.

Anden periode formede sig lidt som første. Efter 3:46 bringer Lemvigs Reka Fejes med en 3´er Lemvig lidt tættere på til stillingen 43-35. Men Stevnsgade holder afstanden, trods en række kontroversielle angrebsfejl, som i pausen kostede Stevnsgades coach Hrannar Holm en teknisk fejl. Tempoet faldt i begge ender af banen ligesom skudprocenterne.

Ved pausen er stillingen 43-35 – Lemvig vinder en tæt anden periode 12-13.

Efter pausen var spørgsmålet, om Lemvig kunne komme ind i kampen igen. Det kunne de. Louise Murphy - kampens bedste spiller – havde en fantastisk periode med 14 point og 7 rebounds. Det var nærmest Louisa Murphy mod Stevnsgade. Lemvig vinder perioden 15-19 og pludselig var der en åben kamp igen – stillingen var 58-54.

Lige efter start på sidste og afgørende periode bringer Lemvigs Oko Adiko spænding i kampen med en scoring til stillingen 58-56. Stærkt spillende Tea Jørgensen, der faktisk havde godt tag på Louisa Murphy, scorer tilbage med en 3´er til 61-56.

Kampen igennem dominerede Louisa Murphy totalt under kurven, men i fjerde periode begyndte Stevnsgade endelig at udnytte de store ”mis-matches” der opstod, når Lemvig havde begge de små – men meget dygtige russiske Kolyandrova tvillinger på banen samtidigt. Særligt Ida Tryggedsson Preetzmann fik udnyttet de chancer, der opstod.

Efter 2 minutter bringer Mathilde Colding Poulsen – der spillede en stor kamp i dag for Stevnsgade – Stevnsgade foran med 63-56 og det virker som om, at Lemvig havde svært ved at komme igen. Imponerende spillede Louisa Murphy alle 40 minutter. Og uanset de mange minutter, så virkede hun ikke træt. Hun er en virkelig dygtig spiller, der ikke gør det sværere for sig selv end nødvendigt.

Med 2:52 bringer utrættelige Louisa Murphy Lemvig tættere på med en scoring til 70-65. Spændingen er intakt. Men Stevnsgade har god kontrol over kampen og holder stangen til Lemvig, hvilket resulterer i en fortjent sejr på 77-71. Sidste periode vindes af Stevnsgade med 19-17.

Alt i alt en underholdende eftermiddag i en pænt besøgt Nørrebrohal. Louisa Murphy scorede mere end halvdelen af Lemvigs points - 36 point i alt. Men det skal bemærkes, at Lemvigs guards gjorde et fantastisk arbejde med at smide den perfekt ind til den store, stærke center. Utroligt at Lemvig ikke er med i kampen om medaljer. De er bestemt ikke noget dårligt hold.

Generelt set, så var Stevnsgades skudprocenter bedre fra 3`eren med 31% mod Lemvigs 17%. Stevnsgades sejr blev grundlagt på en god kollektiv indsats. Mange spillere strålede i dag.

Med resultatet i Hørsholm hvor 79´ers slog Virum Vipers overbevisende 80-61, ligger Stevnsgade nu lunt i svinget til at vinde hjemmebanefordelen i semifinalerne mod Virum Vipers, men intet er afgjort endnu, før de to hold mødes i Virum den 4. marts.