Nyheder

Klasseforskel i Nørrebrohallen

Fredag aften indledtes Dameligaens mellemspil med en Friday Night Special Basketball kamp mellem hjemmeholdet Stevnsgade og Værløse, hvor 120 mennesker inden kampen spiste middag i Caféen til live musik af Rene Gummer Band. Mange flere stødte til inden kampstart kl. 19.00.

Stevnsgade havde inden kampen forberedt sig på Værløses dygtige skytter og det skulle vise sig, at det havde de gjort grundigt.

Hjemmeholdet startede som lyn og torden og bragte sig foran efter 45 sekunder med 7-0. Efter 9-0 i 2. minut kaldte Værløses coach Eugenio Rodriques til time-out. Det hjalp på både forsvar og angreb, så efter blot to minutter havde Værløse indhentet værterne til stillingen 11-10.

Her efter fulgtes holdene pænt med hinanden til stillingen i det 7. minut 19-18. Derefter trak Stevnsgade fra og det gjorde de faktisk resten af kampen.

Første periode sluttede med en Stevnsgade føring på 27-19. En meget underholdende og af begge hold velspillet første periode, hvor særligt Janet Hatfield fra Værløse var stærk.

Allerede i det 3. minut af anden periode var kampen reelt afgjort. Stevnsgade bragte sig foran med 33-19 og Værløse havde bare ikke det, som der skulle til for at spille op med Stevnsgade i dag. Fra stillingen 38-23 via 47-23 sluttede første halvleg 52-31.

Det var nu tydeligt, at resten af kampen kun var et spørgsmål om sejrens størrelse. Stevnsgade havde fuldstændigt lukket ned for Værløses dygtige skytter Devon Quattrochi og Safia Sheik.

Efter pausen kørte Stevsngades angrebsmaskine videre og uanset hvilken form for forsvar, som Værløse satte op, kunne de ikke bremse Stevnsgade pigerne, der spillede med fart, entusiasme og fokus. Fra stillingen i det 2. minut 59-33 via 70-40 i det 6. minut sluttede 3. periode 77-47.

De tre første perioder var virkelig seværdig basketball.

Sidste periode er det ret sikkert, at begge hold helst glemmer alt om. Det var rodet og begge trænere spillede med sammensætninger på banen, som ikke rigtigt matchede, hvorfor sidste periode endte lidt kedeligt 7-7 – til slut stillingen 84-54 (27-19, 25-12, 25-16 og 7-7).

Det var en kamp, hvor der på dagen var klasseforskel på de to hold. Men det kan meget nemt være helt anderledes, når mellemspillets sidste opgør spilles i Værløse den 16. marts.

For Værløse spillede Janet Hatfield en stor kamp inden hun tidligt i kampen kom i fejlproblemer, men blev alligevel holdets topscorer med 14 point. Også Alberte Dokkedal med 11 point spillede en god kamp og var en konstant en fare for Stevnsgade. Verena Bachler gjorde det godt i begge ender af banen og sluttede med 10 point.

Hos Stevnsgade var det en kollektiv indsats, der gjorde forskellen. Hele holdet var stærkt spillende, godt styret af anfører Sarah Eichler. Holdet har fundet rytmen og ser meget stærke ud i øjeblikket. Særligt skal fremhæves Ida Tryggedsson Preetzmanns indsats. Hun spillede et brag af en kamp med fantastisk flotte scoringsprocenter og en gedigen forsvarsindsats. Ida blev kampens topscorer med 22 point. Julie Forster var som sædvanlig rebound stærk med hele 22 registrerede rebounds.