Nyheder

Klar BK Amager-sejr i semifinale 1

Der stod Amager på det meste, da grundspillets nummer tre tørnede sammen med nummer et Hørsholm 79ers i den første semifinale i Dameligaen. Gæsterne tog en sejr på 52-78, efter en kamp, hvor forskellen i skudprocenter og rebounds blev afgørende.

Amagers Valerie Driscoll spillede en afgørende rolle med 13 point, på ni skud, og ikke mindre end 22 rebounds. Med Ivana Jovanovic og Layne Murphy ude med skader, var Hørsholm tvunget ud af den normale opstilling med to store spillere på banen ad gangen, og det kostede mod Driscoll. Når der var brug for hjælp på den 193 cm store amerikaner, var det op til Hørsholms små spillere, og det skabte alt for ofte plads på resten af banen, så scoringerne ikke kom fra Driscoll, men resten af Amagers hold.

Amager tog kommandoen fra kampens start, med scoringer fra blandt andet Maria Dinesen og Ida Klussmann på vej mod en 18-6 scoring. Det var i kampens start nærmest kun Gritt Ryder, der holdt Hørsholm inde i kampen og det var Hørsholmtræner Jesper Krone ikke tilfreds med efter kampen:

-Vi gør det sværere end det burde være, sagde Hørsholmtræneren. Vi halter i energien. Vi kommer ikke særligt godt ud til starten af kampen og vi tvivler på de ting, vi gør, både individuelt og som hold og så rammer Amager rigtigt mange skud, især i første halvleg. Det gør det naturligvis svært. Vi vidste, de kunne gøre det, men de rammer virkeligt en masse, mens næsten hver eneste spiller på vores hold spiller under det, de kan.

Amager fortsatte med at udbygge føringen gennem det meste af første halvleg, med den amerikanske guard Geraldunn Leupepe i den scorende rolle med 11 point inden pausen. Fem minutter inde i tredje periode var Hørsholms hul op til Amager på 17 point, 21-38, men en god afslutning på halvlegen, med et par scoringer fra Clara Madsen sendte stemningen i vejret hos de 400 tilskuere, der kunne se Amagers føring reduceret til 31-43.

Gæsterne lukkede dog reelt kampen de første 5-6 minutter af anden halvleg, hvor Hørsholm slet ikke kunne finde det gode spil fra lige før pausen frem igen. Det blev kun til en enkelt hjemmescoring, mens Amager igen udbyggede til 33-53.

Hjemmeholdets tilskuere fik dog endnu en chance for at lave lidt larm, da Emilie Bornemann og Meg Wilson satte gang i et comeback med to scoringer hver, mens forsvaret pludselig viste liv. Hørsholm stjal flere bolde og vandt halvlegens sidste tre minutter 13-4.

Fra starten af fjerde periode hang Hørsholm på, med en tre’er fra Meg Wilson til 51-62, men så gik luften igen ud af ballonen, efter en række scoringer fra Amagers Ida Klussmann og Hørsholm scorede ikke igen.

Slutresultatet blev 52-78 og Hørsholm skal i tænkeboksen inden semifinaleseriens anden kamp på lørdag kl. 15 i Amagerhallen