Nyheder

Kamp fra stregen i Værløse

De gør hvad de kan, og de gør det godt. Ingen tvivl om det. Men Aabyhøj har det altså svært, når de er på besøg hos Værløse i Søndersøhallen. Aabyhøj er altid garant for højt tempo, stærkt pres og fysisk spil. Kort sagt et underholdende hold at være tilskuer til.

Sådan var det også i går mod Værløse, da jyderne var på besøg i Søndersøhallen. Men det var bare ikke helt nok i går. Værløse vandt med 80 – 73.

Vi kommer ikke uden om det. Basketball er et spil, hvor statistikken er en ubarmhjertig fortæller af, hvorfor det gik som det gik. Og i går var det ikke mindst 3 pointstatistikken, der sladrede om, hvorfor Værløse for anden gang i streg, kunne trække sig sejrrigt ud af et Aabyhøj-opgør. 13 fuldtræffere på 31 forsøg giver en procent på 41,9. Aabyhøj havde 1 fuldtræffer ud af 17 forsøg. 5,9 procent. Nå ja, og så havde Værløse altså Hanna Sheikh. 89 procent. Det var Hanna Sheiks procent på trepoints skud i går. Og det var ikke sådan nogle pjattede 89 procent. Næ, det var otte fuldtræffere på ni forsøg. Og så også lige to straffe. Så ender man altså på 26 point og som sit holds topscorer. Ikke dårligt.

Værløse førte kampen igennem. Men der er ingen tvivl om, at var Aabyhøj, der havde momentum og var i stand til at skabe spænding til sidst. Efter at have fået lov til at mærke, hvordan det er at gå til pause med en 14 points føring, 46-32, ja på et tidspunkt var afstanden 23 point, begyndte Værløse at ryste på hænderne i fjerde quarter.  Aabyhøjs pres og høje tempo gav bonus. I hvert fald i den forstand, at afstanden mellem holdende på et tidspunkt var nede på nervøse 3 point.  Men helt i mål nåede Aabyhøj aldrig.

Det var hele vejen igennem en underholdende kamp, der fuldt ud afspejlede vigtigheden af de to point, der var på spil. Begge hold havde startet mellemspillet om de to kvartfinalepladser med nederlag, så meget var på spil. Aabyhøj havde fået Britt Harris med igen siden sidst de to hold mødtes. Og det kunne mærkes. Den stærke amerikanske center fik i den grad sat sit præg på kampen med 23 point og 9 rebounds. Det var dog ikke nok til at gøre hende til sit holds topscorer. Den titel løb Maria Steen Jespersen med. 29 point blev det til, hvilket var nok til at gøre Maria til kampens topscorer.

Blandt Værløses spillere kommer vi ikke uden om at fremhæve de to udlændinge, amerikanske Devon Quattrochi og canadiske Janet Hatfield. Devon er et energibundt, der aldrig lader sin modstander få fred. 17 point, 7 assist og 6 rebounds var afkastet i går. Janet Hatfield der spillede direkte overfor Britt Harris, levede med 15 point, heraf en tre’er, 7 rebounds og en enkelt assist op til sit ansvar som en af sit holds erfarne og bærende kræfter.

Samtlige spillere på begge hold fik spilletid i går.

Værløse vandt med 78 – 68. Topscorer for Værløse blev Hanna Sheikh med 26 point fulgt af Devon Quattrochi med 17 og Janet Hatfield med 15 point.

For Åbyhøj blev det Marie Steen Jespersen med 29 point fulgt af Britt Harris med 23 point.

Referat skrevet af Tom Espensen