Nyheder

Kamp 1 i Nørrebrohallen blev afgjort i første halvleg

Tirsdag aften satte DL gang i årets slutspil med et semifinaleopgør mellem værterne fra Stevnsgade Basketball, der endte nr. 2 i grundspillet og grundspillets nr. 3 fra Virum Vipers.

De seneste års finaleserier mellem de to hold har hver gang udviklet sig bemærkelsesværdigt, ved at det stort set er blevet til udebanesejre i alle kampene. Det var Stevnsgade optimistiske på og klar til at revanchere tirsdag aften i Nørrebrohallen foran ca. 200 tilskuere.

Værterne starter bedst med at Marian Sheikh – en af hjemmeholdets absolut bedste tirsdag – scorede 5 point. Hurtigt efter svarer Virum Vipers stærkt spillende Frederikke Mollerup igen med to 3´ere til stillingen 5-9 efter blot 2:13. Alt tegnede til en livlig affære med spænding.

Men spændingen udeblev totalt. 5-3 føringen efter blot 50 sekunder blev den sidste føring i kampen for Stevnsgade. Fra 5-3 til Stevnsgade laver Virum et 30-8 run på Stevnsgade – og kampen så derefter meget, meget svær ud for Stevnsgade.

Virum vinder første periode 11-25 og anden periode 10-17. Første halvleg var meget entydig med Virum i høj fart i angrebet, bolden blev flyttet sikkert og hurtigt, hvilket gav rigtigt gode muligheder både tæt på kurven og udefra. Stevnsgade der i mod stod tydeligt mere stille i angrebet, ventede på at inde den rigtige aflevering og baserede spillet alt for meget på skud bag 3´eren, som ikke lykkedes overhovedet. I første halvleg skød Stevnsgade tolv 3´ere – men ramte kun en enkelt.

Det betød en ganske fortjent føring til gæsterne Virum Vipers ved halvleg 21-42.

Der var ingen tvivl hos publikum om, at skulle Stevnsgade tilbage i kampen, så skulle de komme ud til anden halvleg på en helt anden måde. Få tempo i angrebsspillet, tage bolden meget mere til kurven og figthe indædt for at vende opgøret.

Det skete ganske tydeligt i tredje periode. Særligt Ida Tryggedsson Preetzmann - med 15 points i tredje periode - gjorde sit til at vende kampen. Holdet ville tydeligvis meget mere og det gjorde sit til, at der skete noget mere på banen. Under vejs kom Stevnsgade lidt tilbage og var efter 7:19 bagud med 13 points. Men Virum slap ikke deres greb i kampen. Stevnsgade vandt perioden 20-19. Virum Vipers førte dermed 41-61 inde sidste periode. Stevnsgade havde trods den bedre indsats kun hentet et enkelt point siden pausen. Det så meget svært ud for værterne.

Fjerde periode starter blødt, men med begge hold i højt tempo i starten. Da Caitlin Ingle bringer Virum Vipers yderligere foran efter 2:18 med 41-64 er kampen afgjort.

Stevnsgade kæmper deres bedste hele perioden anført af Ida Tryggedssson Preetzmann og vinder perioden fortjent med 18-14. Men afstanden i første halvleg var for stor - hvilket betyder, at Virum Vipers vinder første semifinalekamp stensikkert og fortjent med 59-75.

En semifinalekamp som Virum Vipers kan se tilbage på med tilfredshed. De scorer en hel del point, har fart i forsvar og angreb, holder Stevnsgade nede på 59 point (hvilket til en stor del var deres egen skyld med blot tre 3´ere ud af 22 forsøg) og har OK scoringsprocenter.

Stevnsgade der i mod skal finde noget helt anderledes frem til næste semifinaleopgør søndag den 25. marts kl. 16.00 i Virumhallen, hvis der skal spænding i semifinaleserien, der spilles bedst af fem kampe.