Nyheder

it`s playoffs time

Med slutfløjtet i lørdagens kamp mellen BK Amager og Lemvig Basket sluttede også grunderien i årets DL. 56 kampe er blevet spillet inden der skulle tages fat på mellemspillet og lige til det allersidste var der spænding om hvem der skulle spille mod hinanden i mellemspillet.

Spændingen er nu udløst og det bliver Hørsholm 79ers, Stevnsgade Basketball, SISU og Lemvig Basket der spiller mod hinanden i mellemspils pulje 1 efter deres respektive placeringer efter grundserien som henholdsvis nr. 1, 4, 5 og 8.

I mellemspils pulje 2 mødes Aabyhøj IF, der sluttede på 2. pladsen i grundspillet og BK Amager, BMS Herlev Wolfpack og Værløse BBK der sluttede henholdsvis nr. 3, 6 og 7.

I de 2 mellemspilspuljer spilles der alle mod alle hjemme og ude. Hørsholm 79ers og Aabyhøj IF starter mellemspillet med 4 point hver og Stevnsgade Basketball og BK Amager har 2 point inden det går mens de 4 øvrige hold alle starter mellemspillet med 0 point.

Så de 4 hold der starter mellemspillet med 0 point skal helst have nogle sejre fra start af hvis drømmen om en semifinaleplads skal bevares, idet det  er nr. 1 og 2 fra de 2 puljer der går videre til semifinalerne.

Allerede i morgen og på onsdag afvikles 1. runde i mellemspillet og der er allerede nogle interssante kampe på menuen.

Tirsdag kl. 19:00 får Stevnsgade Basketball besøg af Lemvig Basket og onsdag fortsætter mellemspillet med de sidste 3 kampe i 1. runde. Kl. 19:00 spiller BMS Herlev Wolfpack hjemme mod BK Amager og kl. kl. 19:30 tager Aabyhøj IF hjemme imod Værløse BBK. På samme tid kl. 19:30 ventes der et brag af en kamp når SISU hjemme i Gentoftehallen får besøg af Hørsholm 79ers.

Hvad kan vi så forvente os af mellemspillet?

Med fare for at mange andre har en hel anden opfattelse end mig (Jan Gjettermann) så tror jeg at Hørsholm 79ers selv omholdet er uden sin amerikanske profil Layne Murphy, der er skadet, at holdet vinder sin pulje og kvalificerer sig forholdsvis sikkert til semifinalerne. 

Hvem der skal fra pulje 1 skal følges med Hørsholm 79ers til semifinalerne er et åben spørgsmål. Stevnsgade Basketball må være favoritter, men SISU der senest tabte med 5 point til netop Stevnsgade (og faktisk også de 2 point de kunne have startet med i mellemspillet) kan sagtens indhente Stevnsgades forspring og SISU kunne jo starte med at vinder over 79ers, så er de godt med. Det sidste hold i puljen Lemvig Basket har været hårdt plaget af skader hele sæsonen, men formkurven peger opad. Men mange ting skal flaske sig hvis holdet skal tage sig til semifinalerne. Jeg vil mene at det kræver en sejr allerede i tirsdagens kamp i Nørrebrohallen.

I den anden pulje må både Aabyhøj IF og BK Amager være favorit til at tage de 2 semifinalepladser. Jeg tror ikke helt at man skal afskrive de 2 andre hold i puljen BMS Herlev Wolfpack og Værløse BBK som møder hinanden allerede i runde 2. Vinderen af denne kamp vil have de bedste kort på hånden til at puste Aabyhøj IF og BK Amager i nakken mens tabere nok ikke kan tåle at tabe flere af sine 4 resterende kampe i mellemspillet før at semifinalepladser er uopnåelig.

Du kan se hele playoff programmet ved at klikke her.

Snak er snak - nu er det playoffs time - alle mand til hallerne for det er dem der scorer flest point når kampen er slut der har vundet.

Vi ses derude!