Nyheder

It’s the Finals, Baby!

Forord fra SISUs head coach Hrannar Holm om den første finalekamp mellem SISU og Stevnsgade, tirsdag den 8. april kl. 19:00, i Kildeskovshallen

Så er det finaletid – der, hvor basketball er sjovest - toppen af sæsonen. Og endnu engang får vi lov til at deltage i finalen. Vi har gode spillere, og vi arbejder hårdt. Det har vi nu gjort fire år i træk. Der er ingen hemmeligheder eller magic tricks bag succes. Det kræver både talent og hårdt arbejde. Men derudover har vi også været heldige. Vi har haft en stabil kerne af spillere og den samme head coach hele vejen igennem. Og på trods af ham er det lykkedes holdet at spille sig til finalerne fire år i træk, ikke mindst med assistance fra et par gode assistenttrænere. Derudover har vi altid haft rigtig stort fokus på forsvarsspillet, og det er en væsentlig grund til vores stabilitet.

Jeg havde faktisk forventet, at vi ville spille mod BK Amager i finalerne, men det blev så Stevnsgade i stedet. Sådan er livet; alt kan ske. Stevnsgade vandt 2–0 over Amager i semifinalerne, og står derfor fuld fortjent i finalen, selvom det er uventet. De har Danmarks dygtigste rebounder i Julie Forster; et energibundt, der aldrig stopper. De har også to rigtig gode én-mod-én spillere i Sarah Eichler og Ida Tryggedsson – den tidligere SISU-stjerne, der spillede i Spanien indtil julen 2013. Derudover har de også yderligere én ex-SISU-spiller på holdet, Iben Soltau, som har været rigtig godt skydende i denne sæson. Det har taget lidt tid for Stevnsgade at finde ud af, hvordan de skulle spille sammen, men nu ser det ud som om, at de er ved at toppe på det rigtige tidspunkt.

Som altid vil vores største fokus være på forsvaret. Vi vil søge at tage modstandernes stærke sider fra dem og få dem til at gøre noget andet, end de er vant til. Det er nøglen for os, og det har vi både god erfaring og succes med. Nu må vi så se om det lykkes i finalerne.

Vi har selvfølgelig et meget finale-erfarent hold, men Stevnsgade har også spillere med finale-erfaring, nemlig de tidligere SISU-spillere. Erfaring er vigtig; den kan hjælpe dig, når der er modvind. Vi ved godt, at alt ikke vil gå vores vej, men vi ved også, at hvis vi holder hovedet koldt og spiller vores system, både i forsvar og angreb, har vi gode muligheder for at vinde alle kampene. Jeg vil ikke gætte på specifikke resultater, men håber på nogle gode og spændende finalekampe med mange tilskuere og masser af stemning. Vi ved godt, hvad vi kan, og vi glæder os til sæsonens største kampe.

Vel mødt i Kildeskovshallen på tirsdag kl. 19:00!