Nyheder

Intenst opgør i Åbyhallen

Aabyhøj IF havde revanche til gode efter at et amputeret Aabyhøj hold fik en ordentlig snitter tidligere på sæsonen mod dagens gæster fra BMS Herlev Wolfpack.

Gæsterne åbnede scoringen, men med et 7-0 run tog Aabyhøj teten. BMS/Herlev havde kun to spillere på tavlen i de første 10 minutter og uden Ellen Iversen havde det set rigtigt ud sort for gæsterne, hun havde 12 point i perioden. Holdene havde flere små runs i perioden, med hjemmeholdet i styringen. Det gav en føring på 22-11 på et tidspunkt, men gæster lukkede lidt af hullet, så føringen var på 6 point.

Niveauet faldt en smule i 2. periode. Holdene kan kun score på straffekast i starten, der går 2,5 min før Caroline Glud har periodens første regulere scoring, hvor hun reducere Aabyhøjs føring til 25-21. Men så holder BMS/Herlev en scoringspause på næsten 5 min. Heldigt for gæsterne scorer hjemmeholdet ikke voldsomt, men er dog foran 31-21 med lidt under 3 min igen. I det næste minut scorer begge hold, men der bliver ikke scoret i de sidste 2 minutter og perioden ender 12-9.

De lidt lave scoringsprocenter fortsætter i starten af 3 periode. Efter 3,5 min står den 4-4, så hjemmeholdet holder føringen. Med en 3 point scoring af Laura Ziegler til 42-37 midt i perioden får lidt mere spænding i kampen og presset på hjemmeholdet stiger. Endnu en periode uden scoringer ( 2,5 min ) følger begge hold igen får gang i den. BMS/Herlev er tilbage i kampen inden sidste periode efter at have vundet perioden 19-14.

Efter det lille comeback i 3 periode og spillemæssige løft troede man at nu ville gæsterne komme helt op. Men det skete i første omgang. Der gik 3 min før BMS/ Herlev fik scoret og det havde Aabyhøj udnyttet til at komme foran 54-44. Men så gik hjemmeholdet i stå, de næste 3 min vandt BMS/Herlev 8-0 og med 4 min igen var stillingen 54-52. Camilla Lind Christiansen gav Aabyhøj lidt luft med en 3 points scoring 3,5 min igen. Men det var en stakket frist, for gæsterne kæmpede sig tilbage og med lige under 2 min igen udlignede Katrine Jessen til 57-57. Meget symptomatisk for kampen var de sidste 2 min meget rodet. BMS/Herlev fik deres første føring siden 0-2, da Katrine Jessen scorede til 57-58 på et straffekast med 28 sekunder igen. Aabyhøj tog en timeout og på det efterfølgende fik Caroline Wich fremtvunget 2 straffe, som hun iskoldt satte og så var Aabyhøj i front med 18 sekunder igen. BMS/Herlev havde så muligheden, men det blev kun til en presset afslutning, som ikke var tæt, så hjemmeholdet red stormen af og vinder kampen med 59-58 (22-16, 12-9, 14-19, 11-14).

Ien ikke særlig velspillet kamp var Ellen Iversen virkelig forrygende i 1 periode med 12 point ( men scorede kun 3 point i resten af kampen ) Thea Mikkelsen og Caroline Glud var nogen af dem så fik gæsterne tilbage i 2 halvleg. For hjemmeholdet kæmpede Stephanie Mannemar bravt for at holde sammen på tingene og var med de normale topscorere Alberte Rimdal og Caroline Wich, de mest iøjnefaldende.

Topscorer Aabyhøj: Caroline Wich 16 point, Alberte Rimdal 14 point og Stephanie Mannemar 9 point.

Topscorer BMS/Herlev: Ellen Iversen 15 point, Thea Mikkelsen 8 point og Caroline Glud 8 point.