Nyheder

Intens kamp i Søndersøhallen

Værløse BBK vandt 69-64 over BK Amager i en kamp med en del tilskuere og god stemning i Søndersøhallen.

Periodecifrene 18-11, 7-13, 27-15 og 17-25 beskriver godt en noget ujævn kamp, hvor holdene skiftedes til at spille godt. Men der var i perioder flot basketball og intens fight.
Kort fortalt bød kampen på et stort run til Værløse og et stærkt comeback til Amager.

Anden halvleg var ligeledes et stort overtag fra Værløse og godt come back til Amager.

I første periode starter Værløse med et 11-0 run i de første fem minutter af perioden. Værløse dækkede godt op og der var ikke rigtig meget der gik Amagers vej.

Efter den flotte start fra Værløse kom Amager mere med i kampen specielt anført af Lotte Tobiasen, der scorede, reboundede, blokkede skud og var Amagers bedste spiller i kampen. Da Værløses intensitet droppede en smule blev 11-0 til 18-11 og kampen så mere lige ud.

Anden periode var Amager bedre end Værløse og Amager holder Værløse på bare syv points og med flotte skud af Amager lykkedes det endda for Amager at komme foran 23-24. Det var eneste gang Amager var foran i kampen. Med en enkelt scoring af Rikke Fabricius kunne Værløse gå til pause foran 25-24.

Med en beskeden score i 1.halvleg blev der åbnet mere op for sluserne i 2.halvleg.

Værløse startede 3.periode rigtig godt og med udgangen af 3.periode havde Værløse kampens største føring på 52-37.
Hvis man så skulle tro at kampen var afgjort, tager man fejl. Amager kæmpede sig stille og roligt tilbage i kampen. Amager sled for at få lukket afstanden mellem de to hold og midt i fjerde periode hvor Værløse fører med ni tager Amager time out og efter time outen laver Amager to hurtige scoringer så det er en 5 points kamp og momentum var hos Amager!

Kampen endte spændende, hvor kampen først blev afgjort i sidste minut. Med 48 sek tilbage rammer Lotte Tobiasen en flot 3 p scoring med en bue så bolden var helt oppe under loftet, så stillingen var 63-63.

Maria Dinesen fejlede Alex Chili med 31 sek tilbage. Det gav Chili to straffekast som hun ramte på. Efter en time out fik Amager bolden på banen og Ida Klussman skød et skud som hun brændte og Værløses Rikke Fabricius tager rebounden. Idet Fabricius tager rebounden bliver hun fejlet af Ida Klussman.

Foran med to point og to straffekast havde Rikke Fabricius mulighed for stort set at lukke kampen. Hun ramte på begge så Værløse var foran med fire. Med 11 sek tilbage fik Amagers Ida Klussman to straffekast da hun blev fejlet af Alberte Dokkedal. Hun brændte det første, men ramte straffekast nr to. Time out og Værløse får bolden i Amagers ende.

Bolden kommer på banen og Amager vælger at fejle Alexander Chili, der rammer på de to efterfølgende straffekast. Dermed blev det til slutfacit 69-64.

For Værløse spillede Alex Chili (25 p/7 reb), Janet Hatfield (17 p/13 reb), Rikke Fabricius (10 p/9 reb) og Alberte Dokkedal (10 p/5 reb) solidt.

For Amager var Lotte Tobiasen (18 p/9 reb) , Emilie Fogelstrøm (9 p) og Maria Dinesen (12 p/5 reb) godt spillende.

Kampen var dedikeret Knæk Cancer indsamlingen og der blev indsamlet omkring 3400 kr til Kræftens Bekæmpelse. Man kunne derfor også opleve Værløses damer spille i lyserødt spilletøj.