Nyheder

Ingen julegave til Stevnsgade fra BK Amager i Nørrebrohallen

Lørdagens opgør i Dameligaen stod mellem sæsonens nyligt kårede to Pokalfinalister Stevnsgade Superwomen og BK Amager.

Der er ingen tvivl om, at kampen i lørdags havde betydning for placeringen i rækken, men der er nok samtidigt ingen tvivl om, at begge hold gerne ville bytte en sejr i dagens opgør for en sejr i Pokalfinalen søndag den 18. januar i Horsens Forum.

Gæsterne fra BK Amager har med egne øjne ganske givet fået en noget blandet start på sæsonen, når man ser tilbage på første halvdel af grundspillet - og nok nærmere en rigtig skidt start set i forhold til holdets potentiale og ambitioner. Blot tre sejre i otte kampe var det blevet til inden lørdagens kamp. Holdet er dog langt bedre end de tre sejre over Åbyhøj, Falcon/BMS og et skadesramt SISU indikerer.

Derfor var der lagt op til et spændende opgør kl. 19.00 i Nørrebrohallen foran et feststemt publikum.

Stevnsgade starter bedst med en 3´er af hjemmeholdets klart bedste spiller i kampen Cecilie Homann og er efter 4:23 foran med 9-4. Men perioden - der var den eneste, der blev spillet i et nogenlunde tempo - ender med en 14-17 føring til BK Amager pigerne.

Anden periode starter i et noget jule afslappet tempo nogenlunde lige, så der efter 4:58 står 22-26. Men resten af perioden - ja resten af kampen - skifter der efter karakter.

BK Amager har tydeligt forberedt sig forsvarsmæssigt på mødet med Stevnsgade. De lukker Stevnsgades pointguards helt ned og stresser Stevnsgades angrebsspil, så holdet ikke kommer til gode muligheder. Der er ikke mange af Stevnsgade pigerne, der tager offensivt ansvar på banen i store perioder af kampen.

Her midt i anden periode tydeliggøres det med 8-0 run på værterne, så stillingen efter 7:38 er 22-34 til BK Amager. Der spreder sig en stemning i hallen af mismod hos hjemmepublikummet og en glæde hos udepublikummet over den overraskende (stillingen i tabellen taget i betragtning), men sikre og fortjente føring over et i denne kamp noget tamt Stevnsgade hold. Perioden slutter 10-17 til gæsterne og en halvlegsføring 24-34.

Tredje periode starter med at gæsternes Lauren Gregory og kampens bedste spiller Marie Roost Dinesen scorer til en BK Amager føring på 24-38 efter blot 44 sekunder af anden halvleg. Nu er det virkelig op af bakke for værterne. Stevnsgade pigerne kommer dog lidt tættere på, inden perioden slutter med en buzzerbeater af Etta Andersen 17-14. Stillingen inden sidste periode er 41-48. Kampen er stadigt åben.

Efter 3:51 af sidste periode ser det ud til at kampen definitivt er afgjort, da BK Amagers Lotte Tobiasen helt fri under kurven scorer til 43-57. Resten af kampen former sig som tidligere, BK Amager med seriøst, klogt forsvar – noget af det bedste der er set i Dameligaen i indeværende sæson – hvilket holder Stevnsgade fra fadet offensivt. En ikke særlig smuk kamp ender med en solid og meget fortjent sejr til BK Amager på 54-71.

Det er første gang i denne sæson, at Stevnsgade ikke formår at score mere end 65 points - og det var i en kamp, hvor holdet holdt en 17 minutters scoringspause.

Hos hjemmeholdet var der debut til unge Freja Boel, hvilket med hjemmeholdets briller noget nær var det eneste positive i kampen ud over, at Cecilie Homann spillede en god kamp og nok var den eneste, der reelt kunne være sin indsats bekendt. Stevnsgade scorede kun på 19 af 71 skud – hvilket er 27 %.

Vinderne af dagens kamp leverede flot forsvar, hvilket skabte grundlaget for sejren. Det var tydeligt, at BK Amager havde forberedt sig grundigt inden kampen og det gav pote. Marie Roost Dinesen gjorde det rigtigt godt både forsvarsmæssigt og angrebsmæssigt og det er også værd at bemærke, at Lotte Tobiasen scorede 12 point på blot 14 minutter.

Det ligner en spændende Pokalfinale den 18. januar i Horsens Forum.

For udeholdet scorede: Marie Roost Dinesen 16 (12 rebounds og 3 steals), Catharina Palm Jensen 13, Lotte Tobiasen 12, Emilie Fogelstrøm 12, Lauren Gregory 8, Melanie Elmgren 4, Ida Klussmann 4 og Cecilie Tvede Hansen 2.

For Stevnsgade scorede: Cecilie Homann 13 (8 rebounds og 60 % fra 3´eren), Jordan Sullivan 13, Etta Andersen 7, Ida Tryggedsson Preetzmann 7, Hanna Sheikh 6, Simone Ceccardi 5 og Alberte Alsø Dokkedal 3.