Nyheder

Ida Tryggedsson Preetzmann skifter til Stevnsgade

Inden sæsonstarten 2013 i år havde Stevnsgades sportslige ledelse flere samtaler med en af Danmarks bedste nuværende baketballspillere den 23-årige landsholdspiller Ida Tryggedsson Preetzmann, som på daværende tidspunkt netop havde vundet to guldmedaljer med SISU og været en af deres mest toneangivende spillere i deres Europa Cup kampe.

Resultatet af vore samtaler blev, at Ida gerne ville spille denne sæson hos Stevnsgade, da hun var begejstret for det projekt vi har gang i her - og ser en fremtid for sig selv i klubben, men ville dog først lige se, om der var en efterspørgsel efter hende internationalt, da hun af FIBA var inviteret til en basketball All Star Camp sammen med elleve af Europas dygtigste pointguards fra hele Europa i Spanien i juni måned.

Desværre for Stevnsgade, blev Ida tilbudt en professionel kontrakt efter en uge i Barcelona af en spansk klub i den bedste række, der også spiller europæisk. Hun trænede sammen med vores Stevnsgade piger hele sommeren op til midten af september måned, hvor hun drog afsted.

I sidste uge blev headcoach Mogens Tygesen kontaktet af Ida, der havde valgt at blive løst fra sin kontrakt med øjeblikkelig virkning og vender hjem for at genoptage sit medicinstudie på Københavns Universitet til februar 2014. Hun er ganske simpelthen ikke blevet behandlet, som hun burde og havde forventet. 

Ida fortsætter sin karriere i Stevnsgade og træner allerede nu med holdet. Stevnsgade har søgt licens hos DBBF den 2. december og Ida vil være at finde på banen efter jul.

Med Ida på holdet - samtidig med at Iben Soltau nu støder til holdet efter at have udstået sin karantæne - rykkes ambitionen om at blive i top seks i Dameligaen til at opnå en semifinaleplads. 

Ida har spillet på alle ungdomslandshold, har været valgt til Scania Queen (nordens bedste ungdomsspiller), spiller på dame A-landsholdet, har vundet ungdoms DM adskillige gange og senest guld for SISU i Dameligaen to gange.