Nyheder

I aften går det løs

Med resultaterne af lørdagens 3 sidste kampe i grundspillet er det endelig blev pla-off tid i DL og det hele starter i aften hvor BK Amager får besøg af Hørsholm 79ers.

6 klubber skal kæmpe om 3 pladser i semifinalen, hvor Stevnsgade SuperWomen venter, idet de som vindere af grundspillet har kvalificeret sig direkte til semifinalerne.

Og hvem går så videre fra kvartfinalerne og hvem gør ikke. Ja det er et rigtigt godt spørgsmål og Jan Gjettermann, som er turneringsansvarlig for DL kommer her med sit bud på hvordan det går i de 3 serier som spilles i bedst á 3 kampe.

BK Amager - Hørsholm 79ers (tirsdag kl. 19:30 i Amagerhallen)

På papiret er BK Amager favorit, men holdet har i sine 2 seneste kampe spillet uden deres store stjernespiller, Catharina Palm Jensen og meget hænger på hendes skuldre. Er Catharina med er 79ers nødsaget til at dække hende hårdt op, men er hun ikke med er der mange andre spillere der skal træde i karakter før at det bliver en succesfuld aften i Amagerhallen for hjemmeholdet. 

Her tænkes specielt på Portia Durret og Ida Klussmann som ser ud til at være tilbage for fuld styrke efter sin knæskade tidligere i sæsonen.

For 79ers peger formkurven opad og holdet er næsten skadesfrit. Sidste de 2 hold mødtes spillede holdets udenlandske spiller, Ashley Ezeh  en rigtig god kamp og scorede 23 point. Dette kan blive nødvendigt igen hvis 79ers skal have succes. 

Også Ivana Jovanovic kan få en hovedrolle både defensivt og offensivt og kan 79ers få lukket ned Catharina Palm, så kan man godt overraske og tage først kamp i Amagerhallen.

Men det bliver en tæt serie og mit bud er at BK Amager vinder dagens kampe med 5-10 point og serien samlet 2-1. 

Lemvig Basket - Aabyhøj IF (onsdag kl. 18:45 i VestJysk Bank Arena)

De 2 hold har mødt hinanden 3 gange i grundspillet og alle 3 gange har Lemvig løbet med sejren. Men det har været tæt - rigtig tæt endda og de 3 sejre er "kun" blevet på 2, 12 og 3 point, så man skal ikke helt afskrive de grønne fra Aaby i denne serie.

Det ændrer dog ikke ved at Lemvig er favorit, men en del skader på flere af nøglespillerne har gjort at der bliver trukket store veksler på spillerne. 

Aabyhøj IF har i holdes seneste 4 kampe kun slået SISU, men har spillet lige op med Lemvig, 79ers og Virum GO Dream. Hvis de grønne skal have succes, så skal de score over 70 point i kampen, for Lemvig plejer at score mange point med Åby og jeg tror heller ikke billedet ændre sig i kamp 1. 

Åby er afhænging af at nøglespillerne alle leverer varen samtidigt og specielt Enna Pahadzic og Caroline Wich kan blive nøglen til succes. For Lemvig bliver det sikkert til mange minutter på banen for Ivana Udovalieva og Gillian Abshire. Spiller de 2 spillere op til deres bedste får Åby det svært og har begge samtidigt tur i den fra 3-points land, vil de se mere end svært ud for Åby.

Jeg tror at Lemvig  vinder kampen med 7-14 point og i kraft af deres større bredde så lukker de serien i 2 kampe.

Virum GO Dream - SISU (onsdag kl. 19:30 i Virumhallen)

Den 3. og sidste kvartfinale serie står mellem sølvvinderne fra SISU og oprykkerne fra Virum GO Dream. 

SISU har haft en svær sæson og der skal vist nogle mirakler til hvis de skal besejre Virum GO Dream 2 gange for at komme videre til semifinalerne. SISU har tabt deres seneste 14 kampe og det kræver masser af point fra deres amerikanske enmands hær Olivia Applewhite, hvis holdet skal have succes. Et andet lyspunkt på det unge Gentofte-mandskab er Victoria Mikkelsen som har grebet chancen og snitter næste 8 point pr. kamp.

For Virum GO Dream som sluttede grundserien af med 5 sejre i træk er der hele 4 spillere Kyani White, Valeri Driscoll, Melissa Gilkey og Nicoline Østergaard som SISU skal holde øje med. Det kan SISU ikke i 40 minutter og dette vil blive udslagsgivende i dagens kamp.

Virum Go Dream vinder kampen med mindst 20 point og går sikkert videre til semifinalerne med 2-0 i kampe.