Nyheder

Hørsholm vinder kampen mellem de ubesejrede

Hørsholm 79ers er nu det eneste ubesejrede hold i Dameligaen i basketball. Det er faktum efter en hjemmesejr på 77-60 over de forsvarende mestre fra BK Amager, der blev tildelt sæsonens første nederlag.

Sejren blev grundlagt i første halvleg, hvor der stod Hørsholm og Gritt Ryder på det meste. Hjemmeholdets og landsholdets anfører scorede 17 point før pausen og ikke mindre end fire af fem tre-pointere gik i kurven for den erfarne spiller.

-Vi starter rigtigt fint og jeg var glad for at ramme lidt mere end de sidste par kampe, sagde en smilende Ryder efter kampen. Det var en holdsejr, hvor vi dækker godt op og får reboundet. Amager er et fysisk godt hold, men vi får holdt dem godt en mod en, men lige så snart, de begynder at ramme tre’ere, bliver de farlige.

Hørsholm gik i front 43-20 med tre minutter igen af første halvleg, men så begyndte Amager netop at ramme tre-pointere. En enkelt fra Ida Klussman og to fra Elisabeth Brynå Hansen, suppleret med en to’er fra Ruth Sherill og så var pausescoren det for Amager noget mere overkommelige 46-31.

Amager gik ind til halvlegspausen med et momentum, som de også kom ud med i tredje periode, selv om Hørsholm fik lukket lidt ned for udeholdets tre’er-skytter. Især midt i perioden så det ud til at Amager skulle komme helt tilbage i kampen, da gæsterne forvandlede 52-35 til 54-46, blandt andet på to scoringer af Brynå Hansen og en tre’er fra Ena Viso.

I de næste ti minutter lå kampen og vippede. Hørsholm trak lidt fra igen, hvorefter Amager hentede ind. For Amager var det især Ena Viso, der med ni af Amagers 11 næste point holdt gæsterne inde i kampen, mens Caroline Bornemann scorede seks for Hørsholm og Ryder ramte aftenens femte tre’er.

Med lige under fire minutter var Amager stadig indenfor rækkevidde, bagud 68-57, men gæsterne formåede kun at score tre point resten af vejen. Da gæsterne samtidig begik en række fejl, der sendte Hørsholm til straffelinjen, voksede Hørsholms føring langsomt. Hjemmeholdet ramte seks af otte skud staffe, og føringen voksede til 16 point med to minutter igen, hvorefter Jesper Krone tømte bænken og gav alle spillere tid på banen i topkampen.

Det benyttede Clara Madsen og Sandra Winkel sig af, da de delte Hørsholms sidste seks point mellem sig, på vej mod det endelige resultat på 77-60.

-Amager er et godt hold, men vi havde forberedt os på at prøve at stoppe lidt af deres flow, sagde Jesper Krone efter kampen. En af grundene til vi vinder er, at vi, og især Gritt, rammer skud, mens de ikke får dem i. Det giver os et momentum og en mulighed for at holde et rimeligt komfortabelt forspring meget af kampen.

Hørsholm ramte syv tre-pointere, mens Amager ramte seks, men hjemmeholdet skulle kun bruge 15 forsøg, mens gæsterne lod bolden flyve 24 gange fra langdistancen.

Med sejren er Hørsholm nu alene i front af Dameligaen, foran Amager og Wolfpack med tre sejre hver og SISU med to sejre. Værløse vandt her til aften sæsonens første kamp på udebane over Aabyhøj, som de også deler femtepladsen med. Lemvig er nu eneste hold uden sejr på syvendepladsen.

Hørsholm møder allerede på søndag SISU i en kamp, der kan sende Gentofteklubben op i topstriden og Hørsholm ned i midterfeltet.

Foto er leveret af Markus Kluge.