Nyheder

Hørsholm tog finaleplads efter livlig semifinale

Det blev en både underholdende, intens og livlig semifinale, da Lemvig og Hørsholm 79ers mødte hinanden i den 4. kamp om en plads i DM-Finalerne.

Men på baggrund af en god start på kampen blev det Hørsholm som sikrede sig finalepladsen med en sejr på 70-83. Lemvig havde dog også stor ære af kampen, for de gav aldrig op selvom de kampen igennem var bagud.

Den gode start for Hørsholm betød, at der stod 0-6 stort set inden flertallet af tilskuerne var på plads. Lemvig kom dog tilbage og på blandt andet 5 point fra Helle Kristiansen kom værterne foran 7-6.

Men desværre for hjemmeholdet satte Hørshom sig igen på spillet og trak fra igen. Det var især Joy Burke som gav problemer i begge ender af banen, hvor hun trak mange rebounds til sig, og samtidig bidrog med flere point. Hørsholm var i det hele taget mere effektive end Lemvig i hele den første halvdel af kampen, og det gav også udslag i slutningen af første periode, hvor Hørsholm trods rodet spil kunne holde en føring på 22-30 ved pausen.

Det livlige spil fra første periode fortsatte i anden periode, hvor begge hold starter med gode scoringer. Det giver anledning til ny spænding i kampen, men Lemvig taber desværre koncentrationen da flere små episoder går hjemmeholdet imod. Det udnytter Hørsholm til at trække yderligere fra til en føring på 28-38.

Initiativet ligger nu hos Hørsholm og Lemvig kommer til at stresse spillet. Det hjælper på ingen måde, og da gæsterne laver et run på 0-12, så ser kampen ud til at finde en tidlig afgørelse. Afstanden komme op på 28-46 inden Lemvig slider sig ind i kampen igen og slutter perioden pænt, og begrænser afstanden til 36-49 ved halvleg.

De første to angreb efter halvlegen giver fornyet tro på muligheden for at Lemvig kan komme tilbage i kampen, men igen er marginalerne efterfølgende i mod hjemmeholdet, og det giver naturligt nogle frustrationer. Men alligevel kæmper vestjyderne videre, og holder sig inde i kampen. Hørsholm udnytter både deres bredde i truppen og deres fysik til at holde et fast greb om kontrollen over kampen, men det er også tydeligt at begge hold ved, det er små ting der skal til, før tignene kan vende. Derfor bliver det en intens kamp hele vejen igennem og god underholdning for publikum.

Inden sidste periode er Hørsholm foran 55-68, men alligevel virker kampen ikke afgjort. Det virker dog svært for Lemvig, da Hørsholm igen finder nogle gode scoringer frem og bringer sig på 57-71. Lemvig ser efterhånden trætte ud, men de kæmper alligevel videre, og der skal gives ros for den indsats alene. Det lykkes da også at skabe lidt ny spænding, da afstanden kommer ned på 70-79 med 1,45 minut tilbage. Men Lemvig kommer ikke tættere på, og Hørsholm kan tage finalepladsen, hvor de møder SISU i det, som vel bedst kan beskrives som en klassiker i dansk damebasket.

Lemvig møder BK Amager i bronzekampen – det er tredje gang på 4 år de to hold slutter sæsonen sådan.