Nyheder

Hørsholm starter slutspillet med overbevisende sejr over Stevnsgade

Det var en rigtigt tilfreds coach Roberto Velosa, der kunne se sit Hørsholm 79ers-hold vinde årets første slutspilskamp med overbevisende 76-50 over Stevnsgade på hjemmebane i Hørsholm Hallen.

Hørsholmtræneren mente efter kampen, at holdet havde holdt sig til sine styrker:

-Vi løber rigtigt mange fastbreaks og får på den måde spillet noget at det hurtige og seværdige angrebsspil, som er vigtigt for os. Samtidig er forsvaret ved at være tilbage på niveauet for jul, og det er vigtigt for netop at skabe det pres på modstanderne, der fører til de mange fastbreaks, når vi erobrer bolden.

Første halvleg var tæt hele vejen igennem indtil de sidste to minutter, hvor Hørsholm endeligt fik skabt et lille hul. Starten på kampen var ellers præget af mange mistede bolde for hjemmeholdet, men mod slutningen af halvlegen fik man lidt bedre styr på det og kunne bringe sig foran 37-38 lige inden pausen.

Fra starten af anden halvleg var det Stevnsgade, der scorede først ved et layup fra Cecilie Tang Homann, men herefter tog Hørsholm igen teten. 37-30 blev lynhurtigt til 45-31 efter scoringer fra Joy Burke og Ivana Jovanovic – og efter at forsvaret så rigtigt solidt ud.

Hver gang forsvaret ikke var perfekt reagerede Hørsholms træner, Roberto Velosa, med enten en timeout eller en udskiftning. I midten af tredje periode tog det da også kun to lette scoringer fra Stevnsgade før Velosa reagerede med en timeout, hvor han talte med store ord om forsvaret. Han fik umiddelbar respons, da Stevnsgade kun scorede på to straffekast i de næste fem angreb, og Hørsholm bragte sig dermed foran 57-39.

Modtrækket fra Stevnsgadetræner Igor Gavrilovic var at sætte sit hold til at dække forsvar på fuld bane, og det træk gik godt for gæsterne. Det blev til seks point i træk, ved Jordan Sullivan og Cecilie Tang Homann, men Hørsholm stoppede den gode periode ved at smide to bolde væk, hvilket gav to Hørsholm-layups som afsluttede perioden.

Foran 61-44 inden de sidste ti minutter så det komfortabelt ud for værterne, og de slap da heller ikke speederen. Fire af de første fem scoringer i perioden stod der Hørsholm på, med to layups fra Frederikke Mollerup som højdepunkterne. Hørsholm var nu foran 69-48 med fem minutter igen i kampen, som reelt var afgjort.

De sidste fem minutter blev en formsag, hvor Hørsholms forsvar stadig var solidt imens begge trænere lod nogle af reserverne få nogle minutter. Kampen endte med en solid 76-50 sejr til Hørsholm.

Sejren passede Hørsholms amerikanske stjerne Joy Burke rigtigt godt:

-Vi har fået banket rusten af fra den lange julepause og spillet fungerer i begge ender igen. Vi tvinger Stevnsgade til mange mistede bolde, så det var en rigtigt god start på slutspillet. Nu er udfordringen selvfølgelig at kunne gøre det resten af vejen.

Der er ingen kampe i weekenden på grund af Dameligaens All Star kamp, så næste gang Hørsholm er i aktion er 14. februar på Amager og næste hjemmekamp er 21. februar kl. 15, også mod BK Amager. Stevnsgades næste kamp er 14. februar på hjemmebane mod Lemvig Basket.

Aftenens topscorere var Joy Burke med 16 og Frederikke Mollerup med 15 for Hørsholm mens Joy Sullivan og Ida Preetzmann havde 15 hver for Stevnsgade.