Nyheder

Hørsholm knækkede Lemvig fra 3-pointlinjen

Hørsholm 79ers var taget til Lemvig uden Gritt Ryder i bussen, men til gengæld havde medbragt det skarpe sigtekorn fra 3-pointlinjen. Hele 17 gange satte Hørsholm 3 point på kontoen, hvilket var 40% af deres forsøg, og det havde Lemvig Basket ikke noget modsvar til.

Den første del af kampen var præget af jævnbyrdighed, men det var også tydeligt hos begge hold, at det er tidligt på sæsonen. Det betød både flere misforståelser og misbrugte chancer hos begge hold. Resultatet blev en lav score i de første minutter. Efter fem minutter, var stillingen en smal føring på 6-5 til Lemvig. Herefter sætter Hørsholm sig mere på tempoet i kampen, hvilket giver lidt nervøsitet hos hjemmeholdet, og det er tydeligt, at spillerne kun har to kampe som hold at trække på. Lemvig kæmper dog godt og afstanden bliver ikke mere end 9 point og 11-20 ved pausen.

I anden periode starter Hørsholm i et højt tempo, og især Sydney Reilly stempler for alvor ind med 11 af Hørsholms 13 point i perioden. Hørsholm har dog ikke held med for alvor at sætte hjemmeholdet af. Lemvig kæmper godt, og afstanden mellem holdene ændrer sig ikke væsentlig. Det er især Cristina Pages Andreu, som går forrest for Lemvig og med en god slutning, lykkes det værterne at vinde perioden med 2 point og stillingen 26-33 ved halvleg.

Samlet havde de to første perioder budt på højt tempo og god underholdning uden at spillet var prangende hos nogen af holdene. Hørsholms føring var ikke større, end at spændingen var intakt i kampen. Til gengæld var det tydeligt, at Hørsholm have mest kontrol over tempoet, og var bedre spillet sammen som hold.

I tredje periode ændrede billedet sig lidt. Gæsterne fik for alvor gang i skuddene fra 3-pointlinjen, og det gav hurtigt en afgørende udbygning af føringen. De første tre minutter af perioden vinder Hørsholm med 10 point, og det ser meget vanskeligt ud for Lemvig. Det høje tempo begynder også at sætte sit præg på hjemmeholdet, som stresser lidt i angrebet. Så selvom arbejdsindsatsen stadig er god, så er der ingen belønning for det. For at kaste ekstra salt i såret, så slutter Hørsholm med en lang 3er på buzzeren til 45-64 inden sidste periode.

I de sidste 10 minutter af kampen kommer der ikke fornyet spænding. Billedet fra tredje periode fortsætter  og Hørsholm vinder fortjent med 55-84.

Begge hold er stadig et godt stykke fra det niveau, man kan forvente fra dem. Når skader og sygdom er overstået – og spillerne har fundet bedre sammen som hold, så kan man forvente mere. Men lørdag var det alligevel en god og underholdende kamp, som særligt i første halvleg også var jævnbyrdig. Hos Hørsholm var Sidney Reilly bedst, mens Cristina Pages Andreu og Sofia Paska gik forrest hos Lemvig. Indsatsen hos begge hold var dog præget af et fint kollektiv.

Lemvigs point: Sofia Paska 17p, Madison Dackin 16p, Cristina Pages Andreu 12p (11 reb), Kali Koenig 8p, Hannah Sparlund 2p

Hørsholms point: Sidney Reilly 30p, Caroline Bornemann 14p (11 reb), Sandra Hansen 11p, Ivana Jovanovic 11p, Josephine Tullin 6p, Katrine Hornemann 4p, Kristine Pedersen 3p, Ida Heebøl 3p, Marie Louise Blyme 2p.