Nyheder

Hørsholm fik igen en sejr med hjem fra Lemvig

De fleste hold i Dameligaen er ikke alt for glade for turen til Lemvig, men Hørsholm må efterhånden føle det som deres anden hjemmebane.

I sidste sæson vandt de i grundspillet og senere blev pladsen i DM-finalen grundlagt på gulvet i det vestjyske. Lørdag hentede nordsjællænderne igen en sejr i Lemvig, da de efter en tæt kamp vandt 71-77.

Opgøret var fra start til slut præget af høj intensitet og to hold som kæmpede om at få overtaget og kontrollet over tempoet i spillet. I store perioder lykkedes det gæsterne at få initiativet, hvilket betød at værterne kampen igennem var et skridt bagefter.

Allerede fra kampens start var holdene tætte og tillod ikke hinanden at få noget stort forspring. Der blev vist godt forsvar i begge ender, men Lemvig fik ikke udbytte af de fysiske fordele, og Hørsholm fik lov at hente alt for mange rebounds. Det betød, at Hørsholm fik først gang i den offensive del af spillet, og midt i perioden trak de fra til stillingen 8-13. Fire point af Okako Adika betød at Hørsholm blev bremset og afstanden bragt ned på 12-13 med tre minutter tilbage af første periode. Men gæsterne er ikke færdige endnu, og med god bevægelighed gør de det igen svært for hjemmeholdet, som må se de forsvarene mestre trække fra igen til 16-23 ved pausen.

Hørsholm fortsætter det aggressive spil fra starten af anden periode, og udbygger føringen til 21-31 i løbet af de første minutter. Lemvig har svært ved at få angrebsspillet til at hænge sammen og famler efter de rigtige løsninger til at komme gennem Hørsholms forsvar. Først sent i perioden sætter Okako Adika Lemvig i gange med en 3er, som følges op af Gillian Abshire og Reka Fejes og afstanden bringes ned til 28-33. I slutminutterne er det Tory Waldner som tager over for Lemvig med 8 point i træk og flere flotte aktioner under kurven i begge ender. Stillingen er med to minutter tilbage af perioden 32-33, og kampen er igen helt åben. Ved halvleg er stillingen 36-39 og spændingen intakt.

Hos Hørsholm er Ivana Jovanovic dagens bedste spiller, og hun følger op på en god første halvleg ved at fortsætte med at tage initiativ efter pausen. Stillingen er stadig lige, men Lemvig må arbejde lidt hårdere for at komme frem til scoringerne end gæsterne. Midt i perioden er det Hørsholm, som igen får et lille overtag og udbygger føringen til 45-52, og de er dygtige til at fastholde et pres på hjemmeholdet, som betyder, at Lemvig i første omgang ikke får lukket hullet igen. I stedet kan Hørsholm bygge en smule mere på forspringet og gå ind til de sidste 10 minutter med et forspring på 53-62.

Fra starten af sidste periode viser Lemvig smagsprøver på det spil, der har givet to sejre og en plads i pokalkvartfinalerne. Langsomt mindskes afstanden mellem holdene, og da Reke Fejes rammer en 3er til 60-63 er spændingen for alvor tilbage i kampen. Lemvig kommer også på 65-66, men Hørsholm holder stand, hvilket får Lemvig til at stresse lidt for meget i spillet. I kampens sidste minutter kan sejren stadig falde til begge sider. Med to minutter igen er Hørsholm foran 65-70, men Kaitlyn Mathieu viser styrke og bringer afstanden ned på 68-70 med lidt mere end et minut igen. Herefter presser Lemvig på for at få den afgørende scoring, som kan give sejren, men skudene falder ikke i, og Hørsholm er sikre på de efterfølgende straffekast, og sejren bliver til slut lidt mere sikker, end den i virkeligheden var.

Hos Lemvig var Victoria Waldner bedst, mens Ivana Jovanovic var mest markant hos Hørsholm.

Lemvigs point: Victoria Waldner 19p (13 reb), Okako Adika 15p, Ivana Udovalieva 12p, Gillian Abshire 10p (5 as), Kaitlyn Mathieu 9p, Reka Fejes 6p.

Hørsholms point: Ivana Jovanovic 28p (10 reb), Marie-Louise Blyme 11p, Sara Pedersen 10p, Lena Svanholm 10p, Line Piechnik 5p, Amalie Langer 4p, Frederikke Mollerup 4p, Josephine Tullin 3p og Maria Pedersen 2p