Nyheder

Hørsholm fejrer 40 års klubjubilæum som ubesejrede

Hørsholm 79ers Basketball fejrede 40 års fødselsdag med en sejr over SISU foran 400 tilskuere i en velbesøgt Hørsholmhallen. Gæsterne tog teten tidligt, inden Hørsholm kom tilbage og tog sejren 75-65.

Inden kampen var der jubilæumsreception i VIP-loungen og herfra kunne gæsterne følge med i et desperat reparationsarbejde på den ene kurv, der knækkede på et dunk ved en herretræning lige inden opvarmningen skulle gå i gang. Ved hjælp af skruetvinger, kojern og en mukkert lykkedes det at gøre kurven kampklar.

SISU tog afbrydelsen bedst og gik i front gennem det meste af første halvleg, især på baggrund af godt forsvarsspil og scoringer fra Ida Tryggedsson og Taylor Gleason. Syv minutter inden pausen sendte Tryggedsson således gæsterne i front 23-29 og det var ikke det sidste, man hørte fra den danske landsholdsspiller. Hørsholm skulle være glade for at deres topscorer, Sidney Rielly, i denne periode af kampen holdt ligaens fører hold inde i kampen med tre scoringer.

Først var det imidlertid Hørsholm, der skulle rigtigt i gang. Ivana Jovanovic scorede tre gange for hjemmeholdet, efterfulgt af tre i træk fra Caroline Bornemann og en enkelt fra Clara Madsen. Selv om Tryggedsson sætte endnu en tre’er, betød det, at Hørsholm gik til pause foran 36-34.

E
fter pausen startede Ida Tryggedsson glohed med tre tre’ere, dog ikke uden at Hørsholm også scorede og opretholdt føringen. Flere forskellige af hjemmeholdets spillere scorede og da Tryggedsson ikke kunne opretholde kadencen, skabte Hørsholm langsomt en føring på 5-10 point i løbet af anden halvleg.

To tre’ere lige i træk fra hjemmeholdets Sandra Winkel og Josephine Tullin var det, der skabte det endelige hul, som SISU ikke kunne komme tilbage fra. Tullins tre’er sendte Hørsholm i front 68-55 med fem minutter igen og herfra byttede de to hold bare scoringer indtil tiden løb ud og Hørsholm stod som vindere 75-65.

Hørsholmtræner Jesper Krone var glad for sejren, og det faktum, at Hørsholm er ubesejrede i denne sæson, men sagde også:  -Det betyder ingenting. Det er rart at vinde kampe og det er selvfølgelig dejligt, men det, det gælder om, er at vinde den sidste kamp i sæsonen, som forhåbentligt er en finale. Det er jo fuldstændigt ligegyldigt hvordan man har gjort det, så længe man topper på det rigtige tidspunkt. Jeg går mest op i at vi spiller godt og det gjorde vi kun i små perioder i dag.

Kampen ændrer ikke noget i stillingen, ligesom lørdagens to andre kampe heller ikke gjorde. Hørsholm er fortsat på førstepladsen, fire point foran Amager, der slog Aabyhøj på udebane. Herefter følger BMS Herlev Wolfpack, som sad over denne runde, Aabyhøj og SISU følger lige efter, efterfulgt af de to bundhold, Værløse og Lemvig, der i dag mødtes i Vestjylland, med en Værløsesejr til følge.

Topscorere:

Hørsholm: Sidney Rielly 20, Ivana Jovanovic 12, Caroline Bornemann 11point

SISU: Ida Tryggedsson 25, Taylor Gleason 14, Asta Blauenfeldt 8 point