Nyheder

Hørsholm bruger bredden til at slå SISU

Hørsholm 79ers’ større bredde gjorde udfaldet i DM-revanchen i Dameligaen i basketball, da SISU for første gang siden sidste års finaler var tilbage i Hørsholmhallen. Efter at have været foran hele vejen tog Hørsholm sejren, 77-66.

Hørsholms bedste spiller, Ivana Jovanovic sagde efter kampen at hun havde set kønnere kampe:

-Der bliver spillet utroligt fysisk, selv om dommerne dømmer mange fejl. Der blev virkeligt gået til den og det var rigtigt sjovt. Og så endte vi jo med sejren, så det var helt perfekt.

I første halvleg var begge hold i fejlproblemer og her kunne Hørsholmtræner Pepe Vazquez med sin 12-spillers rotation fortsætte med at sætte et slagkraftigt hold på banen. Således gik en spiller som unge Josephine Tullin gå ind og tage ansvar, da starterne Line Piechnik og Frederikke Mollerup måtte sidde ned med flere fejl. Det blev til 13 point af den unge skytte, der blev Hørsholms anden mest scorende spiller efter Ivana Jovanovic, der igen spillede en pragtkamp med 19 point.

For SISU var det de to amerikanere Olivia Applewhite og Brooke Le Mar, der satte tonen. De delte 37 point mellem sig, og så til tider ustoppelige ud. Til gengæld fik de ikke så meget hjælp fra deres holdkammerater, så i løbet af anden halvleg var Hørsholm foran med 10 point det meste af vejen.

De sidste fem minutter fik SISU dog et par gange bragt sig indenfor 6-7 point, men Hørsholm svarede igen med tre’ere fra Line Piechnik og Frederikke Mollerup og tog sejren 77-66.

Hørsholm 79ers næste opgave er pokalskvartfinalen på hjemmebane mod Lemvig Basket mandag 23. november, mens SISU næste gang spiller mod Virum GO DREAM på hjemmebane 22 november.