Nyheder

Hørsholm 79ers udraderer Åbyhøj IF

Hørsholm 79ers skulle reelt kun bruge en enkelt periode til afgøre Dameligakampen lørdag eftermiddag mod Åbyhøj IF fra Århus.

Efter 10 minutter var hjemmeholdet foran 19-4 og de forsvarende Danmarksmestre så sig aldrig tilbage på vej mod en 66-33 sejr.

Efter kampen sagde Hørsholmtræner Pepe Vazquez, ikke overraskende, at han var tilfreds med resultatet og især forsvarsspillet:

-Jeg er glad for at vi formår at holde tempoet i alle 40 minutter. Spillerne arbejder stenhårdt på de principper, vi arbejder med i træning, og især i forsvaret, er vi i stand til at dominere kampen.

Det er måske en af de største trænerunderdrivelser, der er hørt længe, for efter tre perioder havde Åbyhøj kun formået at score 20 point. Det hang sammen med at topscorer Enna Pehadzic var i USA for at forberede sid universitetsuddannelse og uden hende var gæsterne ikke i stand til at yde nogen særlig modstand mod det Hørsholmhold, der begynder at ligne et tophold.

Hørsholm havde for fjerde kamp i træk en stærk kollektiv indsats i angrebet, hvor 10 af 11 spillere kom på scoringstavlen. Mange af scoringerne kom på fastbreak efter at Åby havde smidt bolden væk, og her var det den hurtige Sara Forsman, der scorede de fleste af hendes 12 point.

Et af fokuspunkterne for Hørsholm var imidlertid at få gang i de store spillere tæt på kurven.

-Vores mål i angrebet var at få bolden tæt på kurven, sagde Pepe Vazquez, og med 11 point til både Lena Svanholm og Ivana Jovanovic lykkedes den mission i perioder, men det er noget af det, vi godt kan forbedre.

Med sejren indtager Hørsholm stadig andenpladsen i Dameligaen, á point med førerholdet SISU, som dog spiller søndag, hvor de igen kan gå alene i spidsen af ligaen. Åbyhøj findes også stadig nederst i ligaen, uden sejre.

Hørsholm spiller næste fredag mod Stevnsgade Superwomen på udebane mens Åbyhøj 8. novenber spiller hjemme mod Virum GO DREAM.