Nyheder

Hørsholm 79ers tilbage i finalerne efter 3-0 over SISU i semifinalerne

For andet år i træk – og tredje gang på fire år – er Hørsholm 79ers i finalerne i Dameligaen i basketball. Det stod klart efter en sejr på 77-69 over SISU i den tredje semifinalekamp, der gav Hørsholm sejren i serien med cifrene 3-0. Det var en kamp, der først blev afgjort i de sidste fem minutter, efter SISU var foran fem minutter før tid.

Egentligt havde Hørsholm virket til at have kontrol over tingene med en føring på 4-8 point i hele anden halvleg. Fra starten af fjerde periode, hvor Hørsholm var foran 60-54, ramte SISU en tre’er, to to’ere og et straffekast og så var spændingen intakt. Over de næste minutter svarede Hørsholm igen, primært i forsvaret, hvor der blev lukket af, og i angrebsenden anført af Line Piechnik, der sendte Hørsholm tilbage i front med to layups.

-Som vi har været gennem rigtigt mange år, er vi et forsvarshold og det er det, der skal til, for at vi vinder i år, sagde Piechnik efter kampen. De spiller hårdt og det var deres sidste chance, så de skulle give alt, hvad de havde og de hang på, men jeg er glad for, vi tog den til sidst.

SISU fik kun én regulær scoring og ramte tre straffekast de sidste fem minutter af kampen, hvor Hørsholms forsvar var meget svært at trænge igennem, og det var i det hele taget forsvaret, der bar Hørsholm igennem denne aften.

Fra kampens begyndelse var det Hørsholm, der kom hurtigst ud af starthullerne, med en 9-6 føring, men resten af perioden stod der SISU på. Med Hannah Shaible og Kama Griffitts som toneangivende tog gæsterne føringen, der på to straffekast til Catharina Palm løb op på 15-23. Hørsholm svarede igen med en tre’er fra Emilie Fogelstrøm, der så ud til at skabe fornyet selvtillid.

I resten af første halvleg fik hjemmeholdet langsomt kontrol over kampen. Det startede med forsvaret, der i slutningen af første periode og starten af anden begyndte at vise tænder, og i fem minutter midt i anden periode scorede SISU slet ikke. Det brugte Hørsholm til at forvandle 23-28 til 37-28, på scoringer fra flere forskellige spillere. I det hele taget fordelte Hørsholm scoringerne godt i første halvleg, med 10 spillere på tavlen og ingen over ni point og favoritterne brugte den præstation til at tage en 42-37 føring ved halvleg.

Tredje periode var helt tæt, med Hørsholm i front og med SISU, der prøvede at komme tilbage i kampen. Den mission gik bedst for gæsterne i starten af perioden, hvor de kom tilbage fra 45-37 til 49-48, blandt andet på tre scoringer af stjernen Hannah Shaible. Hørsholms egen stjerne svarede imidlertid igen, da Maryah Sydnor scorede tre gange i anden halvdel af tredje periode, så Hørsholm var i front med 60-54 inden de sidste ti minutter.

I kampens sidste to minutter forsøgte SISU et comeback og de fejlede Hørsholm for at stoppe tiden, hvilket til dels lykkedes, da Hørsholm kun ramte fire af otte straffekast, men da gæsterne ikke kunne finde vej til kurven i den anden ende, endte Hørsholm med en sikker 77-69 sejr.

Finalerne, der spilles bedst af fem kampe, starter lørdag 14. april i Hørsholm. Modstanderen bliver enten Stevnsgade Basketball eller sidste års metre fra Virum Vipers. Stevnsgade er foran 2-1 i kampe efter en forrygende kamp tre i den serie tirsdag, hvor Stevnsgade vandt i overtid efter Virum var foran med otte med 45 sekunder igen.