Nyheder

Hørsholm 79ers tager første stik i semifinalerne mod SISU

Med en hårdt tilkæmpet hjemmesejr på 74-66 levede Hørsholm 79ers op til favoritværdigheden i Dameligaens semifinale nummer et. Kampen var ikke skøn at se på, men der var nerve, intensitet og drama hele vejen.

Hørsholm startede kampen nervøst, med flere mistede bolde og skud, der ikke ville i. Samtidig havde SISU lidt mere tur i den, så gæsterne var foran 7-13 efter fem minutter og det var en føring gæsterne holdt det meste af første halvleg. Især amerikanske Kama Griffitts var effektiv og svært at holde for Hørsholm med 13 point inden pausen.

For Hørsholm var det også et individuelt islæt, der holdt kampen tæt. Maryah Sydnor havde 20 point inden pausen og især sidst i anden periode var amerikaneren afgørende, da Hørsholm kom tilbage i kampen. Sydnor scorede en tre’er, der reducerede til 27-30, fulgte op med et straffekast til 30-33 og i sidste minut scorede hun to gange i feltet, hvilket sendte Hørsholm til pause med en føring på 37-33.

SISU scorede først i anden halvleg, på en tre’er ved Griffiths, men så tog Gritt Ryder fat for Hørsholm. Tre gange kom hun i feltet, med to layups og et strafekast til følge og efter fem minutter havde Hørsholm opbygget en føring på 47-38.

Resten af kampen gik for Hørsholms side ud på at forsvare 10-points føringen, mens SISU forsøgte at lave comeback på comeback. Det lykkedes dog aldrig helt, for når SISU trak lidt tættere på, trak Hørsholm en trumf op af ærmet.

Da SISU scorede til 51-46 ved Hannah Schaibe, ramte Maria Forsman Pedersen en tre’er, der skabte ro på ige inden tredje periodes afslutning og da SISU ramte to tre’ere i træk midt i fjerde, var det Gritt Ryder, der to gange driblede ind feltet til en scoringer, der sendte stillingen fra 68-64 til 72-64.

Ryder afsluttede også scoringen med over et minut igen til 66-74 og Hørsholm kunne trække sig ud af semifinale nummer et med en sejr. Træner Jesper Krone var på det rene med at hans hold ikke havde vist det smukkeste spil i sæsonen:

-Det er første semifinalekamp, der er nerver og vi skal lige føle hinanden an, så det var en svær start, men vi er energiske og det kan jeg godt lide. Vi skal spille med energi, men også have fornuften med og det havde vi i store dele af kampen. Den kunne have tippet begge veje, men jeg er da glad for at den tippede til vores side.

Semifinalerne spilles bedst-af-fem, så der er lang vej til en afslutning på serien. Næste kamp spilles allerede fredag kl. 19:30 i Gentoftehallen og kamp tre spilles onsdag 28. marts i Hørsholm.