Nyheder

Hørsholm 79ers stadig ubesejret efter flot Wolfpackindsats

BMS Herlev Wolfpack spilled langt fra som en oprykker i Dameligaens topkamp, men matte alligevel se Hørsholm trække afgørende fra allerede i anden periode, som de forsvarende mestre vandt 30-12 på vej mod en sejr der lød på 88-70.

Wolfpack, der er opykkere og spiller med et af ligaens yngste hold, har startet sæsonen flot med to sejre og et nederlag og lå inden onsdag aften nummer to i Dameligaen. Oprykkerne lagde flot fra land, med en føring på 3-7 efter scoringer fra Thea Mikkelsen og Emilie Gudmand, og det lignede at det kunne blive et rigtigt spændende opgør mod de ubesejrede Hørsholm-piger.

Første periode levede da også op til forventningerne til en topkamp, hvor især Wolfpack bed fra sig. Joseph Tarmagos unge hold spillede frisk til i angrebet og lagde aggressivt pres på Hørsholm i forsvaret og det gav pote med en føring helt hen til sidste minut i perioden, hvor Hørsholmveteranen Ivana Jovanovic sendte hjemmeholdet i front 23-22.

Det var imidlertid sidste gang der var spænding i opgøret. Jesper krone fik fyret op under tropperne fra anden periodes start, hvor Hørsholm på fire minutter øgede til 42-26, blandt andet på syv point af Maria Forsman Pedersen.

Hørsholms amerikanske stjerne Layne Murphy løftede efter kampen lidt af sløret for hvad der fik mestrene op i gear:

-Jesper Krone råbte ganske meget af os i den pause, sagde Murphy med et smil, og så vågnede vi lidt. Der blev talt om individuelt forsvar og om at angribe aggressivt.

Ved halvleg havde hjemmeholdet opbygget et forspring på 53-34 og det var et forspring, Wolfpack aldrig kom i nærheden af at hente. Oprykkerne spillede frisk til i både tredje og fjerde periode, men fik aldrig lagt an til et rigtigt comeback.

Hørsholm benyttede lejligheden til at spille bredt og fik blandt andet lejlighed til at spille mange minutter til Caroline Borneman, der er debutant i ligaen i denne sæson. Jesper Krone benyttede nemlig lejligheden til at give masser af hvile til de to nordamerikanske spillere Meg Wilson og Layne Murphy.

Selv om Hørsholm endte med at vinde kampen komfortabelt 88-70 var det ikke en ubetinget tilfreds Hørsholmtræner, der gav interview efter kampen:

- Vi får scoret nogle point, men vi dækker slet ikke op fra starten, mente Jesper Krone. Cadeau til BMS, der har nogle af de bedste en-mod-en spillere, vi har mødt indtil nu, og det havde vi åbentlyst problemer med. Vi kom efter det i anden periode, men vi kommer ikke herfra med en specielt god følelse. Der var især mange mentale ting, for når vi laver en fejltagelse, behøver vi ikke at lade de gå os på og lade en eller to fejltagelser bilve til fem.

Hvor Krone ikke var tilfreds med sit eget holds niveau, var han meget optimistisk på dansk kvindebaskets vegne, når han ser på de unge spillere på begge hold:

-Der er nogle der siger, at ligaens niveau er faldet, og måske er den lidt nede nu, men der kommer altså en generation af helt anderledes spillere op nu. Tidligere har dansk damebasket været præget af systemer og løbemønstre, men nu kommer der nogle spillere, der er vokset op med at spille en mod en og virkeligt kan det. Den her liga bliver rigtigt god om nogle få år.

Med sejren er Hørsholm stadig ubesejrede i front af Dameligaen med fire sejre, mens BMS falder ned på tredjepladsen efter Amager. De to jyske hold Lemvig og Aabyhøj spiller i torsdag, hvorefter Dameligaen holder landsholdspause indtil 24. november, hvor BMS Herlev møder Aabyhøj på udebane, mens Hørsholm dagen efter spiller mod Værløse, også ude.

Hørsholms næste hjemmekamp er mod Stevnsgade 28. november, hvor mesterskabsbanneret for 2017-18-sæsonen også afsløres, sammen med et par bannere for ungdommen i klubben.