Nyheder

Hørsholm 79ers slår Falcon

Det var 4. pladsen mod 6. pladsen, der krydsede klinger i Hørsholm lørdag eftermiddag, og med en pointforskel på 2 point i tabellen var der lagt op til et meget spændende opgør mellem Hørsholm 79ers og Falcon.

Og spændende blev det, i hvert fald i kampens tre første perioder. 79ers vandt på en rigtig god fjerde periode med 71-62, og dermed har de nordsjællandske piger nu vundet deres seneste fem kampe.

De to hold fulgtes pænt ad i kampens indledning, hvor værterne dog havde et lille overtag de første par minutter ved stillingen 8-3. Falcon bed fra sig og havde ikke tænkt at lade 79ers stikke af. Således scorede de gule falke seks point i træk inden Hørsholm fik svaret igen. Perioden sluttede med en Falcon-føring på 15-17.

Indledningen på anden periode havde Falcon i førersædet, og pigerne fra Frederiksberg fulgte godt op på en god første periode ved at bringe sig foran med 18-25 efter fire minutter. Især Falcons Elisabeth Hansen viste gode takter og havde allerede 10 point sat ind på kontoen.

79ers vågnede op i slutningen af andet quarter, hvor Falcon ellers havde bragt sig foran med 20-27. Anført af blandt andet Maja Gerlyng og Frederikke Mollerup gik værterne på et 10-0 togt og bragte sig foran med 30-27 inden Falcon fandt vej til kurven igen. De hold gik til pause ved stillingen 32-31 til Hørsholm, og der var lagt i kakkelovnen til en medrivende anden halvleg.

Hørsholm og Falcon tog fat på duellen i anden halvleg med samme intensitet som i de første 20 minutter. Perioden var helt lige, men 79ers formåede konstant af holde de gule fra at komme foran. Især Maja Gerlyng viste vejen for værterne med 10 point i denne periode. Fra Falcon var det fortsat Elisabeth Hansen, der stod for størstedelen af Falcons point, og med ni point i tredje quarter havde hun 19 point inden de afgørende 10 minutter.

Ved stillingen 50-47 tog 79ers og Falcon fat på det sidste og afgørende fjerde quarter. Hørsholm dominerede denne fase af kampen og bragte sig afgørende foran efter tre minutter med 59-51. Falcon forsøgte at svare igen, hvilket lykkedes kortvarigt, men 79ers havde det mentale overskud og med tre minutter igen af kampen satte de nådestødet ind, da de bragte sig foran med 71-54.

Falcon sluttede dog kampen bedst med otte point i træk, heraf fem af Elisabeth Hansen, men de kunne ikke forhindre Hørsholm i at vinde med 71-62 (15-17, 17-14, 18-16, 21-15).

Med sejren fik 79ers sat to behagelige point ind på kontoen, og efter en lidt dårlig start på sæsonen er holdet nu oppe på fem sejre og dermed 10 point, hvilket rækker til en fjerdeplads i den øjeblikkelige Dameligaen.

For 79ers scorede Ivana Jovanovic 22, Maja Gerlyng 17, Frederikke Mollerup 7, Emilie Schirmer 6, Caroline Gilling 4, Line Piechnik 4, Andrea Rankovic 2 point.

Hos Falcon scorede Elisabeth Hansen 24, Marie Gadeberg 11, Tone Heiberg 8, Freja Christensen 6, Billie Marlow 6, Sofie Vincents 4 og Martina Dyrberg 2 point.

Referat skrevet af Per Hjorth