Nyheder

Hørsholm 79ers slår Aabyhøj IF på en enkelt god halvleg

På trods af at Hørsholm 79ers’ hold i Dameligaen i basketball lørdag besejrede Aabyhøj IF fra Aarhus med hele 95-66, var det ikke en overbevisende forestilling hele vejen igennem, selv om 193 tilskuere fik masser af underholdning.

Det var først i tredje periode, at hjemmefavoritterne kom op i omdrejninger og coach Velosa var især utilfreds med forsvaret:

- Defensivt gik vi ned og lod Aabyhøj komme ind i kampen, men efter en god halvlegssnak kom vores forsvar il at fungere og vi fik straks rigtigt meget ud af vores defensiv. Det gjorde, at vi fik en masse seals og lange rebounds hvilket gav mange fastbreakpoint. Det var en hel anden halvleg end første halvleg.

Det var da også tydeligt på scoretavlen. Efter at hjemmeholdet havde opbygget en 26-16 føring tidligt i anden periode, gik Nordsjællænderne helt i stå og overlod alt initiativ til de unge Åby-piger. Det var især Sofie Tryggedeson, der fik lov til mere i denne periode, og hun kvitterede med ni point på fem minutter og Aabyhøj kunne overraskende gå til pausen foran med fem, 45-35.

Fra starten af anden halvleg, var det tydeligt, at Hørsholm 79ers kom ud med en anden energi. Stemningen i hallen røg i vejret, da først Amalie Bonde og så Maja Gerlyng ramte tre-points scoringer, som gjorde det til 47-46. Fra det tidspunkt stod der Hørsholm på det meste. Maja Gerlyng og Ivana Jovanovic stod for de næste 15 Hørsholm-point – som Aabyhøj kun svarede med fire i den anden ende. De sidste seks minutter af perioden holdt Hørsholm Aaby til kun syv point og med scoren 71-53 var kampen reelt afgjort i tredje periode.

Hørsholm tog dog på ingen måde foden af pedalen i fjerde periode, idet man, efter et enkelt straffekast til udeholdet, scorede 16 point i streg i periodens første fem minutter. En detalje, der fik publikun op at stå, var da195 cm store Joy Burke blokerede Kia Fiskers skud ud f banen.

Resten af kampen foregik i et mere adstadigt tempo og sidst i kampen kunne Hørsholmcoach Roberto Velosa give debut til Emilie Bornemann og Josephine Tullin, fra Hørsholms U19-hold, der begge fik et stort bifald i kampens afslutning.

Resultatet blev 95-66 og topscorerne blev for Hørsholm Maja Gerlyng med 20 og Ivana jovanovic me 19, mens det for Aabyhøj blev Sofie Tryggedeson og Caroline Wich med hver 12.