Nyheder

Hørsholm 79ers sikrer sig semifinaleplads

Ved lørdagens store dameligarrangement i Hørsholm Hallen sikrede Hørsholm 79ers sig med en sejr i eftermiddagens første kamp med en 79-73 sejr over Lemvig foran 224 tilskuere.

Det var også en tilfreds Hørsholmtræner, Roberto Velosa, der efter kampen sagde:

-Vi fik en rigtig god start, hvor vi ramte vores skud mod deres zoneforsvar, fordi vi brugte Joy Burke og Ivana Jovanovic rigtigt meget tæt på kurven. Det gav åbninger til vores skytter, så det var perfekt. Det er noget, vi har trænet på hele sæsonen og det skal vi bare blive ved med, for det er der, vores styrke er.

Det var en kamp, der bølgede frem og tilbage helt fra starten, som man kunne forvente af grundspillets to bedste hold. Hørsholm startede med at kaste ind i Lemvig ind i et stormvejr, som man ellers kun kan møde ovre på vestkysten. Efter syv minutter stod der 18-2 og intet fungerede for vestjyderne. Hørsholm derimod fik scoringer inside fra Joy Burke og Ivana Jovanovic og udefra smed Line Peichnik, Frederikke Mollerup og Amalie Bonde tre’ere i.

Lemvig vandt dog ikke grundspillet for ingenting, Man skulle nemlig ikke mere end fem minutter ind i anden periode før Lemvig bag Joana Miller og Natalie Day havde udlignet til 20-20. Det var en nulstilling af kampen, der holdt helt til slutningen. Holdene skiftedes til at score og ingen af dem kunne bringe sig foran med mere end syv.

Med syv minutter igen i kampen var Lemvig foran 61-64, men så trådte Hørsholms Frederikke Mollerup i karakter. Først ramte hun en tre-points scoring og kort efter et layup og med tre minutter igen tog Hørsholm en 73-69 føring på endnu en Mollerup-tre’er.

Det var en føring, som Hørsholm ikke afgav igen. Lemvigs Natalie Day midtede bolden, da hun blev dømt for skridt, og Ivana Jovanovic scorede på det efterfølgende angreb. Line Peichnik bragte Hørsholm yderligere foran med lige over et minut igen og på trods af en reducering syv sekunder senere til 77-71, sikrede det sejren og dermed en direkte semifinaleplads til Hørsholm.

Efter kampen var det en glad Amalie Bonde, der sagde:

-Det var rigtigt fedt! Vi skal fortsætte med at spille vores spil og så længe, vi gør det, er jeg sikker på, vi nok skal komme rigtigt langt.

Om Hørsholm bliver nummer et eller to i mellemspillet er endnu ikke afgjort, for i eftermiddagens anden kamp tabte Amager - for første gang i mellemspillet – til Stevnsgade. Det betyder, at Hørsholm med en udesejr i Lemvig næste weekend stadig kan tage førstepladsen, der giver hjemmebanefordel hele slutspillet.

Semifinalerne spilles bedst af fem kampe og som det højest placerede hold, har Hørsholm hjemmebane i kamp et, tre og evt. kamp fem. Tager Hørsholm også førstepladsen i mellemspillet, er det damme gældende for finalerne.