Nyheder

Hørsholm 79ers sikrer førstepladsen i grundspillet med 3 kampe igen

Med en overbevisende 80-61 sejr på hjemmebaneover de dobbelte forsvarende danske mestre – og lokalrivaler – fra Virum Vipers sikrede Hørsholm 79ers sig lørdag eftermiddag førstepladsen i Dameligaens grundspil, også matematisk. Hørsholm sejrede i en hurtigt spillet og flot kamp, hvor Hørsholms bredde gjorde udfaldet.

Kampen bølgede frem og tilbage i de første tre perioder, med hurtigt og aggressivt spil fra begge hold og især intenst forsvarsspil fra hjemmeholdet, der virkeligt satte Virums stjerner Caitlin Ingle og Valerie Driscoll under pres.

Line Piechnik spillede en stor kamp for Hørsholm i begge ender af banen. I angrebet scorede anføreren 18 point og ramte fire tre-pointsscoringer, men betydningen i forsvaret var lige så stor, hvis ikke større. Piechnik startede kampen på Ingle og satte tonen ved at være i stand til at stresse den vævre amerikaner. Den udfordring tog spillere som Maria Forsman Pedersen, Maria Dinesen og flere andre op, når Piechnik var på bænken og sidst i kampen gav det pote, da Ingle så træt ud. Hørsholm derfor kunne vinde fjerde periode 27-7, på rod af en ellers lige kamp.

Efter kampen gav en tilfreds Hørsholmtræner Jesper Krone masser af kredit til forsvaret.

-Kampen er knaldhård på mange måder. Mentalt efter sidste kamps nederlag til Virum og så var det super vigtigt at vi kom ud og viste både en mental og en fysisk attitude og det synes jeg, vi gør i store dele af kampen. Der er rigtigt mange, der bidrager og vi ved, at mod Virum skal vi virkeligt gå til den, for de er et virkeligt godt hold, der har spillet rigtigt godt efter nytår.

I de første tre perioder viste de to hold hvorfor de er blandt favoritterne til mesterskabet. Der blev gået til vaflerne i forsvaret og spillet hurtigt angrebsspil, hvor bolden fløj op ad banen, når den blev erobret. Ingen af holdene kunne ryste det andet af sig og den største føring var midt i anden periode, hvor Hørsholm kom foran med syv, 32-25, inden Virum hurtigt kom tilbage og tog halvlegsføringen 37-35.

For Virum var de to amerikanere Ingle og Driscoll, samt franske Rudiane Eduardo, fremragende i store dele af kampen, på trods af godt forsvar fra Hørsholm, men da især de to amerikanere begyndte at blive trætte, slog Hørsholm et stort hul.

Virum var foran 53-54, da de to hold gik ind til de sidste ti minutter, men kunne ikke finde kurven i periodens første fire minutter. Samtidig fik Hørsholm scoringer fra flere forskellige spillere og gik i front 62-54. Gæsterne fik reduceret til 64-58 ved Driscoll, men en tre’er fra Gritt Ryder og to straffekast fra Piechnik sendte Hørsholm afgørende i front og de sidste par minutter var paradespil fra vinderne af grundspillet, der vandt kampen 80-61.

Hørsholms næste kamp er mod en anden medaljekandidat, pokalfinalisterne fra SISU, på hjemmebane i Hørsholmhallen lørdag 3. marts til et dobbeltarrangement, hvor Bakken Bears gæster i Basketligaen.

Virum har to kampe igen og har stadig meget at spille for i forsøget på at vriste andenpladsen fra Stevnsgade. Andenpladsen giver hjemmebanefordel og tre hjemmebanekampe i semifinalernes fem kampe. De to hold mødes i Stevnsgade 4. marts.