Nyheder

Hørsholm 79ers meldte sig ikke ind i topstriden

På en eftermiddag hvor Hørsholm 79ers havde muligheden for at komme helt til tops i Dameligaen i basketball svingede træfsikkerheden og koncentrationen. Lemvig Basket kunne derfor tage hjem fra Sjælland med en 59-66 sejr og en førsteplads i posen.

Hørsholm, der i øjeblikket spiller uden den vanlige amerikanske forstærkning, havde svært ved at matche Lemvigs gruppe at store og stærke udlændinge. Det gav sig især udslag i en meget lav skudprocent, især tæt på kurven. Gang på gang kom Hørsholm tæt på kurven, men succesraten mod de store lemvigspillere var meget lav.

Skudprocenten på 2-points skud var på kun 30, og især Ivana Jovanovic, der ellers scorede 31 sidst de to hold mødtes i ligaen, havde det svært. Den serbiske forward ramte kun tre af 13 skud på en eftermiddag, hun nok helst vil glemme.

Alligevel var Hørsholm tæt på sejren til sidst. Efter at have været bagud med 11 inden sidste periode kæmpede 79er-pigerne sig op på lige, 55-55, efter to tre-points skud af Maria Forsman Pedersen med tre minutter igen og hallen kogte.

Hørsholm kunne imidlertid ikke opretholde momentum. Kort efter kom Line Peichnik til kurven og ramte et helt frit layup, men på Hørsholms efterfølgende fuldbane pres, spillede Lemvig sig lige igennem til et lige så frit layup i den anden ende.

Samtidig fik Hørsholm kun en enkelt chance i hvert angreb, da Lemvigs store spillere sikrede rebounden på alle missede skud. På trods af åbne chancer de sidste to minutter tog Lemvig derfor en velfortjent sejr på 59-66

Efter kampen var Hørsholmtræner Pepe Vazquez ikke tilfreds med hverken spillet eller indsatsen:

-Vi spiller uden intensitet og fart de første to perioder. Efter pausen går det bedre, men så laver vi for mange mentale fejl. Det er fejl, som et ungt hold laver, men vi kan simpelthen ikke lade dem få frie layups mod vores pres de sidste tre minutter, hvor vi faktisk har momentum.

Med nederlaget er Hørsholm stadig at finde på femtepladsen, nu fire point efter Lemvig, der indtager førstepladsen sammen med Stevnsgade.

Hørsholm har en enkelt kamp tilbage inden jul. Det er en udekamp mod Åbyhøj, der lørdag eftermiddag tog sæsonens første sejr over SISU. Det kan derfor godt blive en svær kamp mod et bundhold, der langsomt er ved at finde formen.