Nyheder

Hørsholm 79ers Ladies har mistet en profil – men får en ny

Canadiske Meg Wilson er ny spiller for Hørsholm 79ers’ danske mestre.

Hun skal spille på de store pladser og er en direkte erstatning for Emilie Hesseldal, som vi ellers meldte ud om tidligere på sommeren. Wilson er en hurtig og stærk forward, der bringer dynamisk og aggressivt spil til både forsvar og angreb.

Hørsholmtræner Jesper Krone forklarer her hvorfor det blev Wilson, vi har hentet til klubben:

- Meg er en meget alsidig spiller, som rent faktisk kan spille på alle pladser i angrebet, mener Krone. Hun spillede på wingen og som power forward for Simon Fraser University, hvor hun var en af profilerne på holdet. Da hun spillede for Lombos dos Quintas blev hun både brugt som small og power forward. Jeg ser meget frem til at bliver en del af holdet. Hun kan skabe sit eget skud, og være en trussel både inside og outside. Dernæst er Ivana og Layne lige nu vores eneste deciderede insidespillere, og her vil Meg kunne indgå i en rotation.

Emilie Hesseldal, der ellers var en af forårets finalers helt store spillere, har valgt at drosle ned for basketball og i stedet spille 1. division for Falcon. Derfor har Hørsholm 79ers kigget sig om efter en ny spiller på positionen.

Meg Wilson har fulgt i Niners’ amerikanske forward Layne Murphys forspor, idet de begge har spillet finaler i den portugisiske liga, blot med et års mellemrum. Her kunne Murphy tage hjem med guldet i 2017, mens Wilson måtte nøjes med sølv i 2018. Wilson fik dog en pokal med hjem, da hun med Lombos dos Quinta vandt den portugisiske pokalturnering.

Når Wilson skal forklare hvorfor hun er endt i Danmark siger hun, at det handler om traditioner:

-Jeg er virkeligt glad for at komme til Niners og jeg glæder mig til at møde hele organisationen. Det er en klub med en lang tradition og en tradition for at vinde og jeg håber jeg kan bidrage til en god sæson. Jeg tror jeg passer til holdets spillestil og glæder mig til at komme på banen.

Wilson er 188 centimeter høj og meget bevægelig. Hun lægger pres på i forsvaret og er i stand til at tage bolden i banens fulde længde for at score. Hun var topscorer på Simon Fraser University hendes sidste to år og har spillet 15 kampe for det canadiske udviklingslandshold.

Meg ankom til Danmark fredag eftermiddag og er klar til at spille kamp, når hendes arbejds- og opholdstilladelse er gået igennem.