Nyheder

Hørsholm 79ers holder på succestræner de næste tre år

Hørsholm 79ers har under onsdagens kamp mod Værløse BBK kunnet annoncere at dameholds succestræner Jesper Krone har indgået en aftale om at fortsætte samarbejdet indtil sommeren 2022.

I Krones første to år ved roret er det blevet til guld- og sølvmedaljer i Dameligaen samt en pokaltitel og holdet har i indeværende sæson sikret sig førstepladsen i grundspillet med en kamp igen.

Den tre-årige forlængelse af aftalen er lavet på baggrund af det gode samarbejde og den positive spillerudvikling, fortæller Jesper Tullin, direktør for Liga-selskabet:

-Jesper Krone står stærkt i forhold til vores værdier om at udvikle og bruge vore egne spillere, samtidig med at der er skabt flotte resultater med holdet. Vi ønsker at fortsætte den udvikling, som det nuværende generationsskifte peger i retning af, også i årene fremover.

Jesper Krone har flere grunde til at han gerne vil forblive i klubben de næste tre år:

-Jeg synes vi har en rigtigt god situation i klubben i forhold til vores værdier og til at bruge vore egne spillere, suppleret med nogle udenlandske spillere. Og så tror jeg at kontinuitet i klubben, på spiller-, og ledelsessiden har gode chancer for at skabe stabilitet og succes på banen og den vil jeg gerne være en del af. Jeg har et godt samarbejde med ledelsen i klubben og er rigtigt glad for at træne det her hold og er i det hele taget glad for at være her.

Krone er ved siden af jobbet som træner i Hørsholm også landstræner for Danmarks damelandshold og i dagtimerne lærer i Nivå. Han har et bredt basketball CV, der inkluderer professionelle kontrakter som spiller i både Danmark og udlandet, flere trænerjobs i de bedste danske rækker for damer og herrer, en årrække som sportschef i Danmarks Basketball Forbund, samt to titler som årets træner i Dameligaen.

Med Krone ved roret i Hørsholm er holdet gået fra succes til succes. I den første sæson blev det til en finaleplads, hvor guldet gik til Virum, på trods af at 79ers havde mulighed for at sikre for sejren med et skud i de sidste sekunder af både den regulære tid og overtiden.

Årets efter tog holdet revanche ved at vinde både mesterskab og pokaltitel i nogle medrivende opgør – den femte kamp i finalerne blev spillet foran 1000 tilskuere i Hørsholm og endte med en Hørsholmsejr efter et gigantisk comeback.

Inden denne sæson gennemgik holdet et større generationsskifte, hvor hele ni spillere stoppede karrieren, tog til udlandet eller andre danske klubber, herunder Årets Spiller i Danmark, Maryah Sydnor, den islandske landsholdsspiller Sandra Lind, samt daværende anfører Line Piechnik. Alligevel er det lykkedes Hørsholm, med en base af unge, danske spillere, suppleret med enkelte veteraner og udenlandske spillere, at sikre sig førstepladsen i grundspillet og et godt udgangspunkt for mellemspil og slutspil.