Nyheder

Hørsholm 79ers henter træner hos rivaler

Hørsholm 79ers præsenterer Jesper Krone som klubbens nye Dameligatræner.

Jesper Krone har et langt og flot CV i dansk og international basketball, og han hentes fra Amager, hvor han i foråret blev valgt som årets træner i Dameligaen.

Hørsholm har især været på jagt efter en træner, der, udover at have de tekniske kvalifikationer i orden, også er en god kommunikator. Det har klubben fundet i Krone, der desuden kender Dameligaen, og han har skabt resultater alle de steder, han har været. Han er således blevet valgt til årets træner i både Dameligaen og Basketligaen, begge gange for Amager, i henholdsvis 2016 og 2006.

Jesper Krone bor i Nordsjælland, og det har været en del af grunden til, han kunne lokkes til klubben:

-Da jeg er bosiddende i Kokkedal, vil min transporttid blive væsentligt reduceret, hvilket er en vigtig faktor i forhold til praktik og logistik i forhold til min familie og arbejde. Samtidig præsenterede 79ers et setup for mig, som på mange måder er interessant. Jeg ser en god og sund udvikling sportslig og organisatorisk, og jeg kender mange af spillerne og deres niveau, så jeg er også sikker på, at vi vil kunne konkurrere på et højt niveau i ligaen.

Samtidig har Jesper vigtig erfaring med udvikling af unge spillere, idet han i otte år stod i spidsen for talenttræningen på Bellahøj skole, og de unge spillere har også været en faktor for succestræneren:

-Der er rig mulighed for at arbejde med gode talenter, og da vi har lavet en længerevarende aftale, giver det mulighed for længere forløb med talenterne, hvilket jeg ser meget frem til. Det er naturligvis også vigtigt at vinde kampe, men det må ikke være på bekostning af udvikling af den enkelte spiller eller af holdet som helhed. Mine forventninger og ambitioner er, at vi som hold, individer, organisation udvikler os hver dag.

Jesper Krone er ansat på en tre-årig aftale, og han skal på deltidsbasis være head coach for det traditionsrige damehold, der har syv mesterskaber på CV'et. Som assistenttræner får han en træner på fuld tid, der samtidig får ansvaret for klubbens udviklingshold i U19-rækken, så der trækkes en rød tråd mellem elite og udvikling.