Nyheder

Hørsholm 79ers henter erfaren amerikansk guldvinder

23-årige Layne Murphy er ny spiller hos de forsvarende pokal- og DM-mestre i kvindebasket fra Hørsholm 79ers. Hun skal udfylde skoene for årets spiller i dameligaen 2017-18, Maryah Sydnor, og Murphy kommer med blandt andet et portugisisk mesterskab og pokalmesterskab i bagagen.

Murphy er en atletisk forward på 185 cm, der kan spille alle de store pladser som forward og center. Hun har spillet professionelt i to år, i Portugal og Finland, og allerede det første år blev det til metal, da hun med Barreiro vandt både mesterskabet og pokaltitlen.

Amerikanernes styrker er hendes atletiske evner, der har gjort hende til en dygtig forsvarsspiller, blandt andet med mange blokerede skud, og en angrebsrebounder, de andre hold frygter. Når hun skal beskrive sig selv, er det imidlertid ikke statistikkerne, hun fremhæver:

-På banen er jeg ekstremt passioneret, fortæller Murphy. Jeg giver alt til mine holdkammerater, hvert eneste sekund, vi er på banen sammen, og så har vi det jo sjovt.

Der var flere tilbud på banen, men det var hele pakken i Hørsholm, der gjorde udslaget for at Murphy endte i Nordsjælland:

-Jeg valgte Hørsholm fordi jeg fornemmer, at det er et klub med et solidt system og en coach, der ved hvad han gør. Holdet virker samtidig til at hænge godt sammen og jeg ser frem til at spille med dem og samtidig til at lære en ny kultur at kende.

Cheftræner Jesper Krone ser Murphy som en vigtig brik i forsøget på at gentage succeserne fra sidste sæson:

Mine forventninger til Layne er lidt det samme som resten af holdet, siger træneren. Hun skal dedikere sig til vores fællesskab, og hjælpe holdet til at nå vores mål og få udløst vores ambitioner. Men som vores udenlandske spiller og dermed profil på holdet, så forventer jeg også, at Layne er klar til at gå forrest på banen, og tage det ansvar, som skal til for at holdet præsterer. Valget gik på Layne fordi hun er bevægelig og fysisk stærk under omkring kurven. Hun er hurtig op og ned af banen, og hun er god til at afslutte med kontakt og omkring kurven. Hun kan også gøre de andre bedre på flere forskellige måder, bl.a. ved gode aflveringer.

Layne spillede amerikansk collegebasket for Chicago State University.