Nyheder

Hørsholm 79ers gjorde kort proces med SISU

SISU kom ind til kampen i Hørsholm med sejre i fire af de fem sidste kampe, men Hørsholm, der sidst tabte sæsonens første kamp, viste hurtigt hvor skabet skulle stå. Allerede i første periode gik Hørsholm i front 29-16 på vej mod en stensikker sejr på 90-52.

Det gjorde ikke tingene bedre for SISU, at deres to nye spillere ikke var med i kampen. Amerikanske Chelsea Jennings fordi hun endnu ikke har opholdstilladelse og Safia Sheikh fordi hun ved en fejl ikke blev skrevet i protokollen. Sheikh var ellers klar til kampen  og blev skiftet ind, men blev straks sendt på bænken igen af dommerne, sammen med en teknisk fejl til bænken.

Der var ellers en aften hvor SISU godt kunne have brugt de to boldstærke spillere, for Hørsholm lagde et enormt pres på i forsvaret hele kampen. Det var tydeligt, at forrige uges nederlag i pokalturneringen – der var det første siden sidste års tredje kamp i DM-finalerne – skulle viskes bort.

-Vi kom ud og gav den max gas, men jeg synes egentligt ikke SISU kom ud og viste det, vi ved, de kan. Det var rart, at vi kom ovenpå igen, men der kommer mange kampe, der er sværere end den her. Vi fokuserede på forsvaret og på deres gode individualister og dem prøvede vi at dække op på i dag, og det lykkedes.

Hørsholm lagde pres på fra kampen start, mens træner Jesper Krone stod og råbte på endnu mere pres på bolden, på trods af en tidlig føring til hjemmeholdet. De tre første perioder byggede Hørsholm på føringen, med scoringer nærmest fra alle steder på banen. Hørsholm sluttede med syv spillere over otte point, med Layne Murphy og Caroline Bornemann som topscorere med 15 hver.

Hørsholm udbyggede føringen til 52-28 ved halvleg,  68-42 efter tredje periode og med slutstillingen 90-52 er de forsvarende mestre stadig ubesejrede i Dameligaen i denne sæson, med 20 point for ti kampe, otte point foran de nærmeste forfølgere, med en kamp mere.

Hørsholms næste opgave er først lørdag 9. februar, da weekenden inden er afsat til pokalfinalerne mellem Aabyhøj og Stevnsgade. Det er netop Aabyhøj, der kommer på besøg i Hørsholmhallen til den tidlige kamp kl. 12:30, på en dag, hvor også herrerne spiller kl. 16. Mellem kampene er der fastelavnsfest for alle børn.

SISU er fortsat på fjerdepladsen i Dameligaen med 10 point for ni kampe, men BMS-Herlev ånder dem i nakken kun to point bagved.